5. desember 2023
Nyheter

Blackmoon legger inn årene

Last Updated on: 12th desember 2017, 03:11 pm

Prog- og rockmagasinet Blackmoon er nå historie. Den siste utgaven av bladet vil kun komme ut i digital utgave i januar. Og deretter er det slutt. Den første rene webutgaven kom i 2009 og med nummer 21, som kommer i januar, slutter det hvor det startet i 2009, på nettet. Økonomien har blitt for tøff å takle.

[dropcap]N[/dropcap]yheten om at det er slutt for Blackmoon ble lagt ut på bladets nettsider og på bladets Facebookside mandag kveld.

Jubileumsnummeret ble det siste som kom ut på papir.

I meldingen, som er forfattet av redaktør Ole Svela, står det følgende:

Vi har kjempet til det siste for å få på plass de økonomiske rammene for drift i 2018. Det så lovende ut i starten av november, men så oppstod det endringer i viljen hos potensielle samarbeidspartnere/ støttespillere.

Desember avslørte også et videre fall i antall medlemmer, fra 2017-nivå. Vi har ikke økonomiske rammer til å fortsette, dessverre. Det er en tung dag for meg og en tung oppgave å dele dette med dere.

Blad 21 er klart og vil bli noe av det aller siste som kommer på websiden vår, det blir publisert som et webmagasin som du kan bla deg gjennom i starten av januar.

Svela benytter også anledningen til å takke alle som har solgt bladet, alle som har bidratt og alle som har kjøpt det.

Nå som Blackmoon forsvinner er det ingen rene progmagasiner igjen i Norge (Tarkus la jo inn årene for flere år siden), noe som er litt paradoksalt når man tenker på oppblomstringen som finner sted i selve sjangeren her i Norge, med en rekke nye og lovende band sammen med at de som begynner å få noen år på baken fortsatt leverer topp kvalitet når de gir ut album.

Prognytt har heller ikke noen planer om å komme ut i papirutgave, selv om det kunne ha vært spennende. Utgiftene blir altfor store, så vi holder oss på nett og håper vi kan bidra positivt til å holde interessen for progressiv rock oppe.

Samtidig benytter vi også muligheten til å takke redaktør Ole Svela og hans kumpaner i Blackmoon for innsatsen gjennom en årrekke!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.