9. desember 2023
Nyheter

Kandidater til Prognytts hederspris

Last Updated on: 21st desember 2017, 02:32 pm

Vi hadde i utgangspunktet en liten liste med tre aktuelle kandidater til det vi håper skal bli en utmerkelse som henger høyt i den norske progverdenen. Etter en helt overveldende respons på vår avstemning om årets album samt vår oppfordring til å komme med kandidater til hedersprisen, så har vi utvidet listen til fem navn. Disse ber vi våre lesere stemme på.

[dropcap]F[/dropcap]ram til midnatt 31. desember kan alle våre lesere sende inn sine forslag til årets norske album, årets norske debutalbum og årets internasjonale album, samt gjerne en liste over de beste konsertopplevelsene i året som gikk.

Men fra og med i dag og fram til samme frist, kan dere også stemme online på de fem kandidatene til årets hederspris. Den skal gå til noen (person, organisasjon osv.) som har gjort en formidabel innsats for å fremme progressiv rock i Norge. Ikke nødvendigvis bare i år, men gjerne tidligere år, selv om innsatsen det siste året også teller med.

Her er da de fem kandidatene som dere nå kan gi en stemme i skjemaet som ligger til høyre øverst på siden. Meningen vår er at dette skal være progrockfansens ektefølte takk

OBS: Etter at du har stemt vil du ikke se skjemaet lenger. Resultatet blir lagt ut over nyttår. Du kan bare stemme én gang.

  • Hurum Progrock Society ved Morten L. Clason

Gjennom flere år har ildsjelene i denne foreningen, med primus motor Morten L. Clason, arrangert både We Låve Rock-festivalen på Holm gård fem år på rad, men også arrangert fellesturer til festivaler i utlandet og CD-drypp og lyttefester til medlemmene i foreningen. I år toppet det hele seg med forestillingen “Alchemy” og samarbeidet med Arena og Pendragon-nestor Clive Nolan, som også endte opp med juleforestilling. Og gjennom Caamora Norway – som i stor grad består av de samme folkene bak HPRS – er det planer om flere oppføringer av Nolans rockemusikaler.

  • Steinar “Saga-Norway” Guldberg

Takket være denne mannen har norsk fans av det canadiske bandet Saga kunnet oppleve dette bandet sannsynligvis mange flere ganger enn det som ville vært tilfelle hvis ikke denne ildsjelen, arrangøren, tilretteleggeren og ihuga Saga-tilhengeren hadde stått bak og trukket i trådene. Denne høsten ble ringen foreløpig avsluttet med en heidundrande avskjedskonsert på et fullstappet Rockefeller med den alltid blide og positive Steinar overalt.

  • Haugaland Prog og rockklubb ved Knut R. Apeland

I Haugesund har det vokst opp et stort progmiljø de siste årene, ikke minst på grunn av innsatsen som denne vennegjengen står bak. Først med noen spede konserter og private sammenkomster, men etterhvert med den årlige suksessfestivalen på Høvleriet. I år feiret klubben fem år og markerte det med en helt utrolig line-up. Til neste år er det femårsjubileum også for festivalen.

  • Close to the Rain/Apollon Prog ved Robin Mortensen

I Bergen er det så absolutt et levende progmiljø. Mange nye og spennende band kommer fra Vestlandet og byen to plateselskap Karisma og Apollon er tonenagivende i å gi ut norsk prog. I år arrangerte de da også den første utgaven av byens egen progfestival, Close to the Rain, der flesteparten av de to bandene var fra de to selskapene, men ikke alle. De gjentok suksessen med en julefestival i desember og planlegginge av neste års festival er forlengst i gang.

  • Proglogg på NRK ved Stig Holmer

Progressiv rock spilles ikke ofte og mye på riksdekkende radio, men Stig Holmer gjør sitt for å bøte på det. Hver søndag klokken 21.00 spiller han lange låter og koser seg med det. Som alle som hører på også gjør!

Til slutt minner vi nok en gang om epost-avstemningen der vi ønsker din kandidat til årets norske album, årets norske debut, årets album og årets konsert. Stemmene skal sendes til post@prognytt.no.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.