2. desember 2023
Nyheter

Årets hederspris 2017

Last Updated on: 6th januar 2018, 11:04 pm

Prognytt ba i desember om forslag til kandidater til vår hederspris. Vi ønsker å hedre en person, organisasjon eller andre som vi og våre lesere mener har gjort en stor innsats for progressiv rock i Norge, både med tanke på året vi har vært igjennom, men også med tanke på tidligere år. Og nå er resultatet klart.

[dropcap]V[/dropcap]i hadde selv satt opp tre kandidater i utgangspunktet, men fikk tidlig inn så mange forslag på to andre kandidater at vi valgte å legge til de to på listen før vi la den ut til avstemning.

Stemmer har kommet inn fra både Norge, Sverige og Tyskland – og vi har ikke sett noen grunn til å ikke ta imot utenlandske stemmer – både når det gjaldt epost-avstemningen om årets album og denne avstemningen.

I begynnelsen var det to av kandidatene som skilte seg ut og lå svært jevnt, men i løpet av romjula endret det seg og vinneren dro skikkelig ifra.

Steinar Guldberg her sammen med Jim Gilmour. Foto: Privat

Dermed kan vi gratulere Steinar Guldberg – Saga-Norway himself – med utmerkelsen “Prognytts Hederspris” – stemt fram av våre lesere.

Steinar får prisen for sin utrettelige innsats for å få canadiske Saga til Norge.

Noen vil kanskje mene at Saga befinner seg i utkanten/grenseland av det som defineres som prog, men for undertegnede var nettopp Saga en inngangsport til andre deler av progrocken enn jeg hadde hørt på inntil jeg opplevde dette bandet live.

Takket være denne mannen har norske fans av Saga kunnet oppleve dette bandet sannsynligvis mange flere ganger enn det som ville vært tilfelle hvis ikke denne ildsjelen, arrangøren, tilretteleggeren og ihuga Saga-tilhengeren hadde stått bak og trukket i trådene.

Høsten 2017 ble ringen foreløpig avsluttet med en heidundrande avskjedskonsert på et fullstappet Rockefeller med den alltid blide og positive Steinar overalt.

Vi gratulerer!

Slik fordelte stemmene seg i prosent:

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.