5. desember 2023
Nyheter

Mest lest i 2017

Last Updated on: 3rd januar 2018, 11:30 am

Med unntak fra den mest leste saken vår, er alle de øvrige på vår topp ti-liste over de mest leste sakene våre i fjor, om norske band, artister og norsk prog. De tjue minst leste sakene av de totalt 212 vi har produsert i 2017 handler samtlige om utenlandsk prog.

[dropcap]D[/dropcap]enne tendensen oppdaget vi allerede etter en knapp måned: Alle saker som handlet om norsk prog ble lest mest, og det førte da også til at vi raskt prioriterte dette enda mer enn vi i utgangspunktet hadde tenkt. Selv om vi også i utgangspunktet hadde tenkt å skrive mye om norsk prog.

Responsen på oppstarten av Prognytt har vært overveldende! Oppslutningen rent lesermessig har også vært tilfredstillende, men det skal ikke mange dager til uten et innlegg for at det dropper drastisk. men slik kommer det til å være – at oppdateringen foregår i rykk og napp – ettersom det hovedsaklig bare er en person som er ansvarlig for oppdateringen – med hjelp fra andre bidragsytere når de har tid og anledning.

Det fører blant annet til at vi ennå har tre-fire anmeldelser fra plater i 2017 som vi ennå ikke er helt ferdige med, men de kommer!

Så over til listen over de mest leste sakene våre i 2017. Den mest leste saken er noe overraskende en relativt kort og grei sak om konsertdatoene til Roger Waters til sommeren. Vi var kanskje først ut – eller veldig tidlig ute – med disse?

De neste sakene var anmeldelsen av rockemusikalen “Alchemy” og på tredjeplass – også det noe overraskende – en sak om “Alchemy”-stjernen Elisabeth Syrdahl Ellingsens debutplate – som er en musikalplate! Men mange som fikk med seg henne i rockemusikalen var tydeligvis interessert i å lese mer om henne. Planlagt utgivelse av plata – som også inneholder en sang fra Clive Nolans musikal “She” – er denne måneden.

Så over til selve topplisten, her er de 15 mest leste sakene hos Prognytt i 2017:

 1. Datoene til neste års Roger Waters-konserter er klare 
 2. Alchemy: – Ut å kjøpe hatt
 3. «Alchemy»-stjerne med platedebut 
 4. We Låve Rock 2017 – oppsummering 
 5. Imponerende kvalitet i Haugesund 
 6. Norsk Saga-nestor håper på mer fra Saga
 7. Forrykende releasekonsert av Wobbler
 8. Prog-nestor Clive Nolan imponert over norske Alchemy 
 9. Matterhorn – et nytt prosjekt fra metalveteran 
 10. Arabs In Aspic: Syndenes Magi (2017) 
 11. Gilmour på norske kinolerreter 
 12. Ring van Möbius lover klassisk prog på debutskiva 
 13. Tusmørke: Hinsides (2017)
 14. Infringement: Transition (2017) 
 15. Wobbler: From Silence To Somewhere (2017) 

I morgen kommer de første resultatene fra kåringen av årets album.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.