2. desember 2023
Nyheter

Årets album 2017

Last Updated on: 8th januar 2018, 05:31 pm

Da har vi kommet fram til den siste kåringen i oppsummeringen av progåret 2017 og denne gangen er det årets best norske progalbum som skal kåres. Denne gangen var både Prognytt og våre lesere helt enige om både vinner og nummer to på lista. Deretter ble det mer jevnt.

Årets norske album (Prognytt): Wobbler: From Silence to Somewhere
Årets norske album (Leserne): Wobbler: From Silence to Somewhere

Runners-up i begge tilfelle: White Willow: Future Hopes

Her var det ingen tvil, hverken blant Prognytt eller våre lesere: Wobbler har levert årets beste album! White Willow ble en god nummer to, både hos leserne og oss.

Både Tusmørke, Suburban Savages og Gentle Knife (alle på vår topp 5-liste) fikk mange stemmer også blant leserne, men White Willow var et hav foran disse igjen.

Vår anmelder var ekstatisk begeistret for plata til Wobbler og mente blant annet at “Dette er et stykke musikk jeg tror Englands største progband ville solgt Phil Collins for å få lov til å kalle sin egen.”  Og Nash Rothanburg stoppet ikke der. Konklusjonen var klinkende klar:

“Med «Silence To Somewhere» har Wobbler skapet en fremtidig klassiker. Tør jeg si en legendarisk plate? Man hadde jo gitt opp å finne så god progressiv rock på denne siden av 70-tallet. Wobbler har klart det. De har trukket ut essensen, gullet, og tatt det med inn i det tidsuret viser 2017. Det er jo smått utrolig, nesten ikke til å tro. Hvis dette ikke gjør at dere prog-fantaster går av hengslene så er det ikke noe som gjør det for dere. Da er dere døde sjeler og like mørk som det denne skiva er. “ Les hele anmeldelsen her!

Selv var undertegnede like klar når det gjaldt White Willow:  “White Willow befester sin posisjon som ett av Norges beste band og mest interessante musikalske eksport, og beholder posisjonen øverst der oppe.”

Begge disse albumene har også blitt godt mottatt av mange “bransjekolleger” – altså både norske og utenlandske musikkmagasiner, nettsider og blogger.

Les hele anmeldelsen her.

Oppslutningen om kåringen var størst blant våre lesere når det gjaldt denne avstemningen samt årets debut.

Derfor kan vi legge ut en liste som er rangert etter hvor mange stemmer de enkelte albumene fikk. Den observante leser vil legge merke til at noen av albumene som er inne på denne listen også er debutalbum. Vi har ikke funnet noen grunn til å ikke ta med disse forslagene på denne listen også – det er ingenting i veien for at et debutalbum også kan kåres som årets album – selv om det ikke ble slik i 2017.

Vi takker for responsen og kommer i morgen tilbake til en liten trekning blant dem som sendte inn sine forslag. Og deretter er det bare å rulle opp ermene og begynne å skrive om progåret 2018!

Den fullstendige listen i rangert rekkefølge:

 1. Wobbler: From Silence to Somewhere
 2. White Willow: Future Hopes
 3. Tusmørke: Hinsides
 4. Weserbergland: Sehr Kosmisch Ganz Progisch
 5. Gentle Knife: Clock Unwound
 6. Suburban Savages: Kore Wa!
 7. Himmellegeme: Myth of Earth
 8. Soup: Remedies
 9. Infringement: Transition
 10. Alwanzatar: Heliotropiske reiser
 11. Pixie Ninja: Ultrasound
 12. Lepreous: Malina
 13. Jordsjø: Jord
 14. Andres Buaas: Witches of Finnmark
 15. Arabs in Aspic: Syndenes Magi
 16. Vulture Industries: Stranger Times
 17. Trojka: I Speilvendthet
 18. Major Parkinson: Blackbox
 19. Glutton: Outliers
 20. When Mary: Tainted

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.