Nytt spennende norsk progprosjekt på trappene

Last Updated on: 21st januar 2018, 01:20 pm

Det har vært under planlegging en stund, men nå begynner prosjektet Mythopoeic Mind å ta form for alvor. Målet er et album, og for å få det til har grunnlegger Steinar Børve fått med seg et A-lag av musikere fra den norske progscenen, inkludert ham selv.

[dropcap]D[/dropcap]et er erfaringene bak et prosjekt fra 1997 som har ført fram til at Panzerpappa-saksofonisten Steinar Børve denne måneden setter i gang innspillingene til det som blir den første plata fra Mythopoeic Mind. Selv beskriver han prosjektet som symfonisk rock – noe utenom det Panzerpappa driver med.

Han skriver selv på Facebooksiden til Mythopoeic Mind at musikken i dette prosjektet er musikk som ikke passer inn i rammerverket rundt Panzerpappa. Børve skriver også at han allerede i 2016 begynte å leke med tanken å spille inn en skive med musikk innen kategorien symfonisk rock/Canterbury.

Inspirasjonen til dette prosjektet kom altså allerede i 1997 da han satte musikk til scener og tekst fra selveste Ringenes Herre. Det endte i prosjektet «Songs From the Red Book of Westmarch» som ble framført live på den nordiske Tolkien-festivalen. Musikken ble aldri innspilt, men med seg på scenen hadde Børve blant annet trommis Trond Gjellum, som han senere dannet Panzerpappa med.

Dette er altså et aldri så lite innblikk i norsk progrocks historiske annualer!

Nevnte Trond Gjellum er også med i det nye prosjektet, som nettopp skal inneholde sanger og elementer fra forestillingen som ble framført i 1997, samt både nyere og eldre musikalske ideer som Børve har holdt på med, men som altså ikke passer inn i hovedbandet Panzerpappa.

Ikke nok med det, i tillegg har Bjørve rekruttert Arild Brøter fra Pymlico på trommer (nevnte Trond Gjellum skal også bidra på trommer/perkusjon samt mikse albumet), keyboardist og trompetist Pål Bjørseth fra Gentle Knife, samt bassist Ola Mile Bruland fra Actionfredag/Glutton. Selv bidrar Bjørve med saksofon, keyboards/EWI (elektronisk blåseinstrument) og noe vokal. Ifølge Facebook-siden er det meningen å hente inn en hovedvokalist også, og kanskje en ekstra på keyboards, så vi får følge med på utviklingen.

Såvidt vi har forstått dreier dette seg hovedsaklig om et studioprosjekt, men det er vel lov å håpe på at et slikt A-lag av norske progmusikere kanskje finner plass i kalenderen til en konsert eller to når skiva først kommer ut?

Noen releasedato for albumet er ennå ikke satt.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.