5. desember 2023
Nyheter

Nytt Panzerpappa-album kommer til høsten

Last Updated on: 16th februar 2018, 12:20 am

To år etter forrige skive har Panzerpappa kommet godt i gang med innspillingen av det som vil bli deres sjuende album. Samtidig har de skrevet under for Apollon Records som vil gi ut albumet “Algerisk Symfo”.[dropcap]I[/dropcap]nnspillingen av albumet har foregått over lengre tid allerede og bandet har siden i fjor sommer med ulike mellomrom lagt ut bilder og teasere som forteller at en ny innspilling var på vei.

I august i fjor hintet bandet også frampå om at en digital single skulle komme til høsten, uten at vi har hørt noe ennå. men med platekontrakt på nytt album med Apollon kan det vel hende at det ikke går lang tid før vi kan vente oss en liten smakebit.

-Vi har fulgt med Panzerpappa lenge og snakker stadig med Trond Gjellum (også trommis i Suburban Savages som ga ett av fjorårets beste album ut på Apollon  – red. anm.) om mangt. Vi samarbeider jo allerede godt sammen og ønsker å utvikle samarbeidet videre med Panzerpappa, som er et av Norges mest unike og særegne band, sier Robin Mortensen i Apollon Records til Prognytt.

Bare i løpet av de siste dagene har Apollon signert både Ring van Möbius og Matterhorn, og nå altså også Panzerpappa. Selskapet er virkelig offensive for tiden.

-Jeg ser lyst på fremtiden og gleder meg stort over den meget vibrante musikkscenen i Norge, sier en fornøyd Mortensen.

Utgivelsesdato for albumet er ikke satt, men Mortensen regner med at den kommer rundt august/september. Som alle andre utgivelser fra Apollon kan også vinyltilhengerne se fram til en vinylutgave, og selv om det er snakk om et mini-abum så blir det en tolvtommer.

Trond Gjellum

Trommis Trond Gjellum i Panzerpappa er meget fornøyd med å ha signert kontrakten med Apollon.

– Det er utrolig hyggelig å være på et av de virkelig fremadstormende plateselskapene som er innenfor prog for tiden. Robin har lenge vært sugen på å gjøre noe sammen med oss, så når vi skulle gi ut noe nytt, var det naturlig å kontakte ham, sier Gjellum til Prognytt.

– For oss er det viktig å samarbeide med folk som har troa på det de driver med, og det har Robin, understreker han.

Gjellum kaller albumet et mini-album og forteller at det vil inneholde fire låter med en total varighet på rundt 30 minutter.  I progsammenheng kanskje for lite til å kalle det et fullt album, men i popkretser nesten et dobbeltalbum…

-Det vil komme et digitalt drypp ganske snart, lover han.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.