5. desember 2023
FestivalNyheter

Rapport fra Cruise To The Edge 2018

Last Updated on: 16th februar 2018, 10:34 am

Cruise To The Edge gikk av stabelen for femte gang i begynnelsen av denne måneden. Vi er glade for å kunne presentere en liten rapport fra dette cruiset, ført i pennen av en av våre lesere, selveste ProgDog.

Nettopp tilbake fra et fantastisk Cruise to the Edge. Dette er  femte gangen dette arrangeres. Cruiset har sitt navn etter Yes’ «Close to the Edge» og det er Yes som er «vertsbandet».

Dette er rett og slett en stor prog-happening over fem dager. Turen startet fra Tampa i Florida 3. februar med RCCL’s »Brilliance of the Seas». Tredje dagen gikk skipet innom Belize i Mellom -Amerika. (Tidligere navn British Honduras) Påfølgende dag var det Costa Maya i Mexico som sto for tur.

Foto: Stein Jacobsen

I forkant av cruiset er det 2 dagers festival på «The Prog-Ranch»; en bondegård hvor en liten scene er satt opp. Her er det kun cover artister og stort sett fra cruisemedlemmer. Norge var representert med Veronica fra Gentle Knife (bildet til venstre).

Som om det ikke er nok med to dagers progfest i forkant; er det også et stort pre-party på Ferg’s i Tampa. Her kunne man se og høre Carl Palmer, Dave Kerzner og Baraka (Japan).

Hver dag ved 10-tiden starter konsertene om bord som pågår helt til ca kl 03.00 hver natt. Om bord er det fire steder konsertene holdes; Pacifica Theater (en sal a la Oslo Konserthus), Centrum, Scooner Bar og Pool Stage.

Yes, Marillion og Steve Hackett har alle konserter i Pacifica Theater. Alle artister spiller minimum to konserter.

ProgDog med Steve Hackett.

Dag 1: – kunne man bla. høre Steve Hackett, Glass Hammer, Moon Safari, Stick Men, Haken, Focus, Thank you Scientist og Sons of Apollo.

Dag 2: IO Earth, Bad Dreams, Saga, Focus, Knife World, Carl Palmer’sLegacy, Yes, John Wesley, Martin Barre og Dave Kerzner. I tillegg ble Super Bowl finale vist på storskjerm på Pool stage scenen.

Dag 3: Yes,Stick Men m/David Cross, Gong, Enchant, Adrian Belew Trio, Marillion og IO Earth.

Dag 4: Thank You Scientist, Enchant, Lifesigns, Marillion, IO Earth og Sons of Apollo

Dag 5: Steve Hackett, Saga, Martin Barre, Moon Safari, Eric Gilette, Knife World, Carl Palmer Legacy, Bad Dreams, Lifesigne, Adrian Belew Trio og Dave Kerzner & friends.

I tillegg et svært så interessant «Tribute to John Wetton” på den siste dagen..

John Wetton.

John Wetton døde av kreft 31.1.2017. På scenen var det intervju med Martin Darwil (Wettons manager), Carl Palmer, Steve Howe, Geoff Downes, Steve Hackett, Martin Barre, John Young, Billy Sherwood og Roger Dean.

Alle hadde på en eller annen måte jobbet med Wetton og foruten stor respekt og hyllest, hadde de mange morsomme historier å formidle. Etter intervjuet fremførte Fernando Perdomo (Dave Kerzner Band), Dave Kerzner og Thijs van Leer en hyllest med King Crimson’s «Book of Saturday»,fra Lark’s Tongues in aspic. En minneverdig stund.

Hver kveld/natt etter de offisielle konsertene ca kl. 24 – 03,ble «Late Live Prog Experience» avholdt. Dette besto av både proffe og semi proffe musikere. Mange både unge og eldre proggere på scenen.Man kunne finne bandmedlemmer fra Yes, Glass Hammer, Bad Dreams, Marillion, Karmakanic, Saga etc. Blant deltagerne på «Late Night» var også Lisa Wetton; kona til John Wetton. Hun viste seg å være en meget habil trommis.

Steve Hackett live

Som sagt, en uforglemmelig prog-trip. Hvor kan man møte så mange av sine helter gjennom fem dager?
Og hvor snubler man over Geoff Downes i piano baren hvor han spiller «Video killed the radio star»?; eller Thijs van Leer i tanga i dusjen eller Alan White eller Pete Trewavas og Nad Sylvan etc etc.

Anbefales i hvertfall å prøve en gang før det er for sent!

Facebook Comments