17. april 2024
Konsert

Klar for noe annerledes?

Last Updated on: 23rd februar 2018, 03:44 pm

Trommis Trond Gjellum, hovedsaklig kjent for innsatsen i Panzerpappa og Suburban Savages, er klar for nok et prosjekt, som er noe på siden av det han vanligvis driver med. Konsert blir det da også, med prosjektet Soniq Obscurata på Lille Kampen kafe i Oslo i mars.

[dropcap]P[/dropcap]rosjektet har, etter Gjellums eget utsagn på Facebook, tilbragt noen år i “møllposen”, men vekkes nå til live igjen.

Og med det Gjellum forteller til Prognytt om prosjektet så kan vi slå fast at det definitivt ikke er klassisk prog som vil komme ut av PA-anlegget på konserten 10. mars.

Trond Gjellum

– I tillegg til å spille trommer og synge, har jeg alltid vært glad i å eksperimentere med elektronikk og lage rare instrumenter. I Soniq Obscurata prøver jeg å forene min interesse for det melodiske og harmoniske på den ene siden, og det grelle og støyete på den andre, forteller han.

Gjellum tar med seg litt av hvert i utstyrsbagen for å kunne traktere publikum.

-Jeg bruker gong med kontaktmikrofon, hjemmelagde perkusjonsinstrumenter, analogsynther og prossessert vokal, noe som muliggjør å lage musikk som går fra det monumentale til det forsiktige, fra det enkle til det komplekse og fra bråk til det harmoniske. Se for deg at Lars Hollmer hadde møtt Einstürzende Neubauten og Lasse Marhaug for å spille halvveis improvisert popmusikk med islett av folketoner, så begynner du å nærme deg det Soniq Obscurata er, humrer Gjellum.

Med en slik beskrivelse er definitivt interessen pirret hos undertegnede. En slik eksperimentering kan absolutt få merkelappen “progressiv”, om enn ikke progressiv rock.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.