3. desember 2023
Nyheter

Tusmørke kommer med nytt album i mai

Last Updated on: 6th mars 2018, 01:49 am

Gutta i Tusmørke har lagt et hektisk år bak seg, men har ikke tenkt å hvile på noen laurbær ennå. Nå kommer de med et nytt album allerede i mai, med navnet “Fjernsyn i farver”.

[dropcap]I[/dropcap] fjor kom bandet med to skiver, først den fantastiske “Hinsides” – som var en av årets beste progutgivelser, og deretter barneprogplata “Bydyra”.

4. mai er satt som utgivelsesdato for bandets sjette album, og Karisma gir ut skiva både i Digipak CD, som digitalt album til nedlasting og som LP-plate, både i vanlig vinyl og i en begrenset utgave med lilla vinyl.

Konseptet bak skiva forklarer bandet selv i den engelskspråklige pressemeldingeN:

“Fjernsyn i farver”, which translated means “Colour Television”, is loosely based on the two concepts of Light and Time and their relationship with reality. Or, as the band explains:

“Everything we see is a reflection made by light from the sun hitting an object. The reflected light is registered by our eyes, but the reflection is also sent out in all other possible directions, travelling at the speed of light. The unobstructed reflections would travel forever onwards into space, therefore, theoretically, if we could devise a means to move faster than light, we could overtake these reflections and view them again, seeing history backwards.

“The second idea is that light is invisible until it hits something and is reflected back, creating an image in colour which the human eye can see. So if there were no physical objects to reflect the light, there would be an eternal totality, a darkness of sorts, since light would not be seen”.

Linn Solveig Halvorsrød står bak platecoveret som er designet av Tom Korsvold.

Plata inneholder følgende kutt:

1. Fjernsyn i farver
2. Kniven i kurven
3. Borgerlig tussmørke
4. 3001
5. Death Czar
6. Tøyens hemmelighet

(Og ja, vi vet at vi er sent ute med denne “nyheten”, men av forskjellige årsaker har Prognytt måtte nedprioriteres de siste ukene. Vi håper å være tilbake i fullt slag nå!)

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.