9. desember 2023
IntervjuNyheter

Pixie Ninja svanger med ny plate og ny besetning

Last Updated on: 7th mars 2018, 01:51 pm

Pixie Ninja fra Rognan plasserte seg solid i det norske proglandskapet da debuten “Ultrasound” kom ut i fjor. Kåret til årets debut av våre lesere, og høyt oppe på en rekke andre lister over årets beste plater. Arbeidet med neste plate er allerede godt i gang og i tillegg skal Pixie Ninja spille på Close To The Rain-festivalen i Bergen. Men veien dit har ikke vært helt lett.

[dropcap]O[/dropcap]pprinnelig var Pixie Ninja en duo, og kanskje først og fremst tenkt som et studioprosjekt. Men Jostein Haugen og Marius Leirånes måtte raskt endre planer etter utgivelsen.

-“Ultrasound” var bare et eksperiment/prosjekt. Vi hadde ingen planer på den tiden. Men med plateselskap, og stor etterspørsel angående konserter endret alt seg. Jeg (Marius), og Jostein leide oss et øvingslokale, og begynte straks å lete etter medlemmer som kunne fylle hullene som manglet for å kunne spille live, sier Marius Leirånes til Prognytt.

En kortvarig jakt sørget for at Geir Martin Langvad ble med på trommer og Johan Hals Jørgensen på synth og bandet begynte å øve med tanke på konserter.

-Noen måneder senere ble vi forespurt om vi kunne stille på Close To The Rain i 2018, noe vi ble veldig begeistret for. Vi diskuterte dette med resten av bandet, og etter kort tid så takket vi ja. Vi har også blitt forespurt om å spille både i Frankrike og Italia, noe vi ikke har kunnet takket ja til per dags dato, sier Leirånes.

Innspilling til nytt album er i gang

Starten på det nye året ble imidlertid et langt steg tilbake i Pixie Ninja. Johan Hals Jørgensen hadde ikke lenger tid eller ressurser til å spille med bandet lenger og etter kort tid måtte også trommis Geir Martin Langvad trekke seg.

-Det var jo ikke så alt for lenge til vi skulle på festival, og vi kjente litt på stresset, innrømmer Leirånes.

-Å finne musikere innen vår sjanger er ikke lett her i strøket, så vi skjønte at dette ble ikke lett. To skritt fram, og et tilbake er jo noe vi har erfart flust av ganger, så etter en lang diskusjon angående fremtiden til Pixie Ninja, bestemte vi oss for å ta kontakt med Mattias Olsson, mannen som faktisk spiller trommer, og har produsert skiva vår. Mattias takket ja til eventen, og på samme tid fikk vi den siste personen i leddet også med på laget; Selveste Fredrik Klingwall fra Anima Morte. Så nå er vi atter en gang klar til å spille med denne flotte besetningen. Eneste utfordringen nå er å skulle kunne klare å øve inn dette med tanke på avstanden, så det kan hende at vi blir nødt til å ta turen innom Sverige, og Roth Händle Studios. Uansett så gleder vi oss veldig masse, forteller en ivrig Leirånes.

Han utelukker ikke at Pixie Ninja vil gjøre flere konserter med denne besetningen, men understreker at dette har de ikke diskutert så mye ennå.

-Men skulle konserten gi mersmak , kan det absolutt hende at det blir flere konserter med samme besetning. Alt handler vel om rett timing kanskje? Så lenge det ikke finnes musikere lokalt å hente inn, så kan det vel bli perioder med forskjellig musikere på livefronten. Vi får se hva som skjer i framtiden. Det beste har jo selvsagt vært å ha et fast band, men det ligger nok ikke kortene for oss nå for tiden. På studiofronten så klarer vi oss meget bra. Jeg og Jostein kjenner hverandre meget godt, musikalsk sett. Så vi jobber veldig effektivt i lag, sier Leirånes.

Samtidig slipper han nyheten om at det også kommer en oppfølger til den strålende debuten.

-Innimellom all bandøving, så har vi faktisk begynt å spille inn et helt nytt album. Vi er veldig godt i gang og håper å kan ha det ferdigstilt innen utgangen av 2018. Vi håper på å ha ute skiva innen våren 2019. Vi er veldig godt igang med produksjonen, men det er veldig tidskrevende, opplyser Leirånes.

Mattias Olsson blir med både på neste skive og live.

Med Mattias Olsson sterkt involvert som trommis og produsent på “Ultrasound” og nå også i livesammenheng, så kommer der vel ikke helt som en overraskelse at svensken også er involvert i oppfølgeren.

-Mattias er med på laget denne gangen også, noe som vi er veldig fornøyd med. Mattias er en utmerket trommis, og fantastisk produsent. Han skjønner virkelig hva vi holder på med, så vi føler absolutt at musikken vår er i gode hender, sier Leirånes, før han letter litt på sløret om hvordan skive nummer to kommer til å bli.

-Vi tror at den kommer til å ha en helt annen vinkling en forgjengeren. Første skive var mer som et prosjekt, der vi prøvde ut forskjellige musikalske uttrykk og stilarter. Denne gangen er vi mer bevisst på forhånd med tanke på låtskriving og produksjon. Vi er litt inne på tanken om et konseptalbum denne gangen, noe som kan bli veldig spennende. Vi har selvsagt vår “stil”, så lytterne blir nok garantert å kjenne oss igjen, samtidig kan det hende at noen får seg en helt ny opplevelse. Vi gjør det vi liker først og fremst, og kommer nok alltid til å  skrive musikk på vår måte. Det som først og fremst skiller vår neste produksjon ut ifra den første, er vel at det er litt mer fokus på rock denne gangen, avslutter Marius Leirånes.

Første sjanse til å se Pixie Ninja live blir altså i Bergen 7.-9. juni.

Sjekk også ut Ukens Video på forsiden i Perognytt!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.