28. november 2023
FestivalNyheter

Haugalandet letter på sløret

Last Updated on: 9th mars 2018, 04:27 pm

Haugaland prog- og rockfestival har nå offentliggjort noen av de bandene som skal stå på scenen i Høvleriet i november. Og det er snakk om noen solide navn på plakaten. Både Wobbler, Tusmørke og Arabs in Aspic er nå bekreftet, samt det lokale postrock-bandet GapMinder.

[dropcap]S[/dropcap]elve festivalen går nå inn i sitt femte år (jubileumet i fjor var femårsfeiringen til selve klubben bak festivalen) og det er ingen tvil om at det er noen av bandene som står høyest på ønskelisten hos medlemmene i progklubben som nå er bekreftet.

Det kan man selv finne ut av ved å ta en rask sjekk i kommentarfeltet på Facebook-siden til Haugaland prog- og rockklubb!

Wobbler. Foto: Terje Skår

Wobbler er av mange ansett som Norges ledende symfoniske progressive rockband, og har utgitt fire album med symfonisk prog med en distinkt vintage vibe siden de ble dannet i den lille norske byen Hønefoss i 1999. Deres fjerde album, «From Silence to Somewhere» kom ut i oktober i fjor, fikk strålende kritikker og ble kåret til årets beste album både her i Prognytt og i internasjonal musikkpresse.

Tusmørke er et psykedelisk, progressivt folk band fra Skien, Norge, som spiller musikk inspirert av den internasjonale bronsealderen, lokal myte, paradis og stargazing. Fjorårets album «Hinsides» lå også svært høyt oppe på alle lister over de beste albumene i 2017. Til Haugesund kommer de med en ny utgivelse i ermet også, ettersom albumet «Fjernsyn i Farver» kommer allerede i mai. Bandet har også markert seg med å lage en barneplate – «Bydyra» – og kommer til å holde en barnekonsert i Haugesund også.

«Vi vil også ha et gratis barne – og ungdomsarrangement på fredagen der Tusmørke kjører fantastisk show og konsert», heter det nemlig i pressemeldingen fra arrangørene.

Fra Trondheim kommer Arabs In Aspic  – et heavyprogband med sine musikalske røtter godt plantet i rockens gullalder, 1970-åra. Soundet er en salig blanding av tunge gitarriff og trommer, funky bass og perkusjon, dampende Hammondorgel, mellotroner og synther, toppet med bøttevis av vokalharmonier. Bandet slapp i 2017 sin femte fullengder, «Syndenes Magi», som høstet svært gode omtaler i inn- og utland, på tross av at det kun synges på norsk på denne utgivelsen. Selv var ikke Prognytts anmelder overvettes begeistret for tekstene, men likte musikken svært godt.

Det fjerde bandet som er klare for festivalen i november er det lokale bandet GapMinder som beskrives som et postrock-band. Musikken kan beskrives som filmatisk og assosiativ; med fokus på stemninger, nyanser og klang. bandet har visstnok holdt til i en kjeller i Haugesund i ni år, men er endelig klare for sin debut! I løpet av sommeren går bandet også i studio i Bergen for å spille inn sitt debutalbum. Konserten på festivalen vil være en spesialkonsert med filmvisning i Lille Maritim, der det blir en helt spesiell opplevelse for et begrenset antall publikum.

Arrangørene, Haugaland prog- og rockklubb, lover også flere bandslipp på et senere tidspunkt, blant annet to nye headlinere! De slipper også nyheten om at det i år også vil være en platemesse på Garasjebryggeriet, så det er bare å begynne å rydde i platesamlingen for å se om det er noe du har lyst til å bytte eller selge!

Det jobbes også med et litt større opplegg rundt festivalkunstneren, som dette året kanskje blir utenlandsk.

Til slutt opplyser Haugaland prog- og rockklubb at årets veldedige organisasjon vil være Ingeniører uten grenser.  Det er en relativt fersk organisasjon etablert i 2011 for å fremme utvikling gjennom å formidle ingeniørkompetanse til norske bistandsorganisasjoner. Hvert år gjennomfører IUG en rekke oppdrag verden over for norske bistandsprosjekter, hvor kvalifiserte ingeniører er organisasjonens bidrag.

Så selv om det ennå gjenstår både mange måneder og mange flere band, så er vel dette første slippet godt nok til at våre lesere allerede nå huker av for datoene 2. og 3. november!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.