5. desember 2023
KonsertNyheter

Kayak klare for Oslo

Last Updated on: 19th april 2018, 12:18 am

I forrige uke lovte We Låve Rock Concert at de denne uken skulle offentliggjøre bandet som i november gjester Oslo. Nå er det klart at det er Kayak som tar turen.

Kayak 1974

[dropcap]D[/dropcap]et nederlandske bandet feirer i år 50 år og kommer til Norge for første gang. På tide, siden bandet har 17 studioalbum og flere livealbum bak seg!

Bandet ble stiftet i 1968 og debutalbumet – See See the Sun – kom ut på Harvest i 1973.

Stilmessig var begynnelsen preget av instrumentale og progressive låter likt Yes og Genesis, men med preg av pop som hos Supertramp og Alan Parsons Project, det siste særlig på slutten av sin første periode som band. Bandet er også sterkt inspirert av Queen, som de varmet opp for i 1974 og musikken har elementer av klassisk musikk i seg.

Bandet la inn årene i 1980, og keyboardist Ton Scherpenzeel  – som er eneste originalmedlem igjen i bandet nå i 2018 – samarbeidet blant annet med Camel i tiden etterpå.

I 1997 fant bandet sammen igjen og har siden gitt ut en rekke skiver. Tidligere i år kom bandet ut med albumet Seventeen. et album med sterke røtter i klassisk, pop, rock og progrock.

Besetningen består nå av Ton Scherpenzeel (keyboards), Marcel Singor (gitar), Kristoffer Gildenlöw (bass), Collin Leijenaar (trommer) og Bart Schwertmann (vokal).

Konserten finner sted i Oslo Konserthus’ lille sal 3. november.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.