17. april 2024
Konsert

Lørdag blir det Norgesdebut for en fransk legende

I morgen gjør en 65 år gammel fransk rockelegende sin Norgesdebut etter en musikalsk karriere som startet i 1970. Francis Décamps tar med seg sitt band Gens De La Lune til en forestilling på Kolbotn utenfor Oslo. Du har vel kjøpt billett?

[dropcap]F[/dropcap]rancis Dècamps – som passende nok med tanke på Norgesdebuten er født på selveste 17. mai – er først og fremst kjent for å være grunnlegger og komponist i det franske bandet Ange. I hjemlandet er han en legende innen symfonisk rock.

Bandet ble etablert i 1970 sterkt inspirert av storhetene Genesis og King Crimson og gjorde seg raskt bemerket med sitt teatralske og poetiske musikkuttrykk. I 1995 ble Ange oppløst og ti år senere dannet Dècamps sitt nye band som han nå gjester Norge med.

Décamps varemerke – bruken av den såkalte kumadori-sminkingen – som brukes innen den japanske teaterformen kabuki, utviklet han i Ange og er noe han har fortsatt med i Gens De La Lune. Kabuki er kjent for en stilisert spillestil og den spesielle sminkingen.

– Jeg har alltid spilt en spesiell karakter på scenen, det har på en måte blitt mitt andre jeg, forklarer Dècamps til Prognytt, og legger til at han gleder seg til å presentere sin musikk for et helt nytt publikum.

– Hvert bandmedlem spiller sin egen rollefigur på scenen, og de har gjort dette med innlevelse og pågangsmot. Jeg synes det har blitt veldig naturlig og ekte og jeg håper det blir en like stor opplevelse for publikum som for oss – det er jo det som er målet vårt, at publikum skal få en god opplevelse, sier han.

Publikum som møter opp i salen til Kolben kulturhus på Kolbotn lørdag kan dermed belage seg på en musikalsk opplevelse utenom det vanlige. Da vil de også få høre Gentle Knife – som består av hele ti musikere.  og som senere i år skal spille på selveste Night Of The Prog-festivalen på Loreley i Tyskland.

Dècamps har tidligere sagt til Prognytt at han håper at han kan invitere Gentle Knife til FRankrike på en gjenvisitt.

Billetter til konserten kan du kjøpe her, og fikk du ikke med deg intervjuet vi gjorde med Francis Dècamps tidligere i måneden, så er det bare å lese her!

Francis Décamps har aldri før spilt i Norge, hverken som soloartist, i Ange eller med Gens De La Lune. Sørg for å få med deg denne historiske begivenheten!

Det er lett å komme seg til Kolbotn fra Oslo, det går både buss og tog som så og si stopper rett utenfor.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.