9. desember 2023
AnmeldelserNyheter

Innertier fra Arabs In Aspic

Last Updated on: 9th mai 2018, 01:11 am

I neste måned er det klart for en ny utgave av Close to the Rain-festivalen i Bergen. I forkant av den gir Arabs In Aspic ut en 7-tommer med to ferske låter. Singelen gis ut i et begrenset opplag og kommer ut i forbindelse med festivalen. Og folk kan glede seg!

[dropcap]D[/dropcap]a undertegnede anmeldte albumet “Syndenes Magi” i fjor var konklusjonen at musikken var topp, men jeg hadde mer problemer med å svelge tekstene.

På singelen “De Dødes Tjern/Step Into The Fire” sitter imidlertid også teksten. Om dette er to låter som ikke kom med på albumet eller er helt nye låter skal jeg ikke mene noe om, plateselskapet beskriver de to låtene som helt nye sanger.

Og denne gangen funker det som hakka møkk. Den norske teksten er akkurat der den skal være, faller ikke over i den lett svulstige formen som jeg ikke fikk taket på med albumet fra i fjor. Denne gangen synes jeg altså at det fungerer mye bedre.

Begge melodiene på denne singelen er i tillegg knallsterke og både progete og fengende. Instrumenteringen er klassisk 70-talls og det lukter svidd når bandet setter i gang, kanskje spesielt på “Step Into The Fire”, men også på “De Dødes Tjern” – som begynner roligere med et lite pianoforspill for deretter å eksplodere i tung 70-tallsrock med tostemte gitarsoloer. Deilig!

Singelen gis ut 8. juni og kommer i 500 eksemplarer, hvorav halvparten i farget vinyl.

Facebook Comments
  • Cover
  • Produksjon
  • Låtkvalitet
  • Tekster
  • Orginalitet
  • Arrangement
4.6
Sending
User Review
0 (0 votes)

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.