3. desember 2023
FestivalNyheter

Wobbler må avlyse i Haugesund – men Galahad kommer!

Last Updated on: 20th juni 2018, 12:43 pm

Tirsdag ettermiddag offentligjorde Haugaland prog- og rockklubb nesten hele lineupen for årets festival i november. Dessverre samtidig med nyheten om at Wobbler må trekke seg fra festivalen.

[dropcap]M[/dropcap]en selv uten Wobbler blir 2019-utgaven av festivalen ikke akkurat å kimse av! Engelske Galahad har holdt på siden 1985 og har utgitt 16 album siden da. Bandet spiller progressiv rock med innslag fra det meste innenfor musikken; metal, industriell, klassisk musikk og techno! Det blir garantert en opplevelse!

Norske Saluki har virkelig fått blod på tann etter gjenforeningen i fjor. Også de kommer til Haugesund – og lover å ha et nytt album klar til festivalen! Det blir spennende nyheter!

Ola Kvernbergs Steamdome er også bekreftet til årets festival. Bakgrunnen er et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, som i løpet av det siste året harutviklet seg til å bli et fullverdig band. Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa i desember i fjor og fikk meget gode kritikker. I sommer er bandet aktive på en rekke festivaler før de legge rut på en omfattende Norgesturne i oktober og november, som altså også inneholder en opptreden i Haugesund.

Fra Oslo kommer bandet Spurv, som kom ut med sitt andre album tidligere i år. Bandets musikk beskrives som melodisk, intens og tung instrumental postrock/metal. Med tre gitarister, bass, trommer og trombone er de kjent for å levere massive og emosjonelt intense liveshow.

Karmøy-bandet Tind er også klare for festivalen, som har tradisjon for å presentere lokale band på scenen. Tind er et progressivt rockeband med base i Kopervik og musikken dreier seg rundt historien om maktsyke Mr.Haggelworth som har satt seg fore å underlegge seg verden!

Fra tidligere er også Tusmørke og Arabs in Aspic bekreftet, samt det lokale postrock-bandet GapMinder.

Festivalkunstner i år er Julia Proszowska Lund, som blant annet er kjent for å ha laget albumcover for Arabs In Aspic.

Men festivalgeneral Knut R. Apeland lover enda en headliner samt kanskje nok et band til årets festival, så her er det bare å følge med. I år blir det også to scener, sedvanlige Høvleriet, men også på Garagebryggeriet skal det avholdes konserter. Ølsmaking fra husetes egne ølsorter samt en liten platemesse er også planlagt.

Og datoen? 2. og 3. november!

For lokale proggere er det også verdt å merke seg at det arrangeres et kick-off til festivalen lørdag 20. oktober på Høvleriet. Da er selve The Shining på plass som musikalske gjester.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.