3. desember 2023
FestivalIntervjuKonsertNyheter

Pixie Ninja med USA-turné

Last Updated on: 27th juli 2018, 06:26 pm

Ett av de sterkeste debutene i fjor kom fra Rognan-baserte Pixie Ninja. Da de endelig debuterte live tidligere i år fikk de også mange godord. Midt oppe i arbeidet med oppfølgeren til debuten drar bandet over til USA for å spille tre konserter der.

Pixie Ninja drar til USA.

[dropcap]O[/dropcap]g det er ikke hvor-som-helst de kommer til å spille heller, kan Marius Leirånes fortelle til Prognytt.

-Vi lander i New York og tar derifra turen nedover til North Carolina. Der skal vi spille på PROGDAY, som forøvrig kjører sin 24ende festival, og visstnok skal være verdens lengstlevende progrockfestival. Etter Progday tar vi turen videre til New Jersey og det berømte NJ Proghouse, mens vi avslutter med en konsert i Baltimore på Orion Studios, kan en begeistret Leirånes fortelle.

Han forteller at bandet er ganske spente på hvordan deres ukonvensjonelle stil og tilnærming til prog blir oppfattet og tatt imot av et amerikansk publikum.

-Vi gleder oss masse og er veldig spent på hvordan folk blir å oppfatte vår tolkning av progressiv musikk, sier Leirånes.

Hele ideen til å dra over Atlanteren for å spille der kom på bordet da Leirånes og Jostein Haugen var i Stockholm for å – sammen med trommis og produsent Mattias Olsson – øve og sette sammen settlisten til Close To The Rain-festivalen i Bergen tidligere i år.

-Vi satt rundt kjøkkenbordet til Mattias i Roth Händle Studios i Stockholm og konsumerte en flaske gin, mens vi hver sin tur snurret noen 7″ tommere på platespilleren. Det var da Mattias presenterte ideen om en liten tur til USA. Mattias har et enormt musikk nettverk, og har vært litt overalt, fortelleren smilende Leirånes.

Og dermed kan altså gutta se fram til noen hektiske dager i september.

På Progday-festivalen (der de skal spille 1. september) deler de scenen med de amerikanske banden Alec K. Redfearn & The Eyesores, Geph, Karmic Juggernaut, Fernando Perdomo & The Out To Sea Band, og Soften The Glare.

Konsertene på NJ Proghouse og Orion Studios skjer henholdsvis 4. september og 5. september.

Besetningen i USA vil være Marius Leirånes på bass og synth, Jostein Haugen på gitar og synth, Fredrik Klingwall på keyboards og Mattias Olsson på trommer og perkusjon.

Selv om bandet er høyt oppe med tanken på USA-turen, så jobbes det også iherdig med å fullføre album nummer to. De første opptakene begynte allerede i fjor høst.

-Et år senere, altså i dag, kan vi si så mye som at en av låtene begynner å bli ferdig. Vi jobber intenst for å klare å bli ferdig med neste skive før jul. Som tidligere nevnt er den nye plata litt mer rockorientert, uten at vi mister vår touch, for å si det slik, forsikrer Leirånes før han lover at bandet vil fortsette å lage musikk som de føler for og at det nok blir musikk i kjent Pixie Ninja-landskap.

-Med oss har vi selvsagt Mattias Olsson som produsent, trommer og en del overdubs. Fredrik Klingwall kommer nok til å ha en finger med i spillet denne gangen, og et par andre kjente fjes fra progverdenen. Vi gleder oss fælt til å kunne presentere albumtittel og diverse i kommende framtid, avslutter en entusiastisk Leirånes.

Alle fotos: ©Pixie Ninja. Brukt med tillatelse.

 

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.