5. desember 2023
KonsertNyheter

WintherStormer aktuelle med nytt album

Last Updated on: 4th oktober 2018, 01:42 pm

Lørdag 13. oktober slipper elektrobandet WintherStormer sitt femte album. Det feires med slippfest på Popsenteret på Grünerløkka i Oslo. Albumet har fått navnet “D.E.S.H.”.

[dropcap]W[/dropcap]intherStormer beveger seg innen mange forskjellige sjangre, men med hoveddvekt på synth og den såkalte Berlin-skolen (tenk Klaus Sculthze og Tangerine Dream for eksempel). Krautrock er et annet begrep som kan beskrive noe av inspirasjonen til bandet og noen mener det dreier seg om moderne jazz.

Men først av alt dreier det seg om WintherStormer, som live uansett er en opplevelse. Synthene bandet bruker er, såvidt vi vet, stort sett utelukkende selvbygde analoge synther, og når vi snakker om selvbygde så menes det bokstavelig helt ned til etsing av egne kretskort.

Naturlig nok lyder dermed WintherStormet mest som seg selv, med en egen og helt unik sound.

Bandet spiller jevnlig på festivaler i utlandet, senest i fjor, og åpner altså dørene for en gratis releasekonsert lørdag 13. oktober fra klokken 18.

Der får man også kjøpt både det nye albumet og tidligere utgivelser.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.