3. desember 2023
FestivalNyheter

Ring Van Möbius lager live filmmusikk

Last Updated on: 8th oktober 2018, 02:29 pm

En helt spesiell konsert finner sted på Tysværtunet kulturhus i Aksdal utenfor Haugesund 25. oktober. Da skal Ring Van Möbius sørge for live musikk til skrekkfilmen «Suspiria».

[dropcap]D[/dropcap]en italienske filmen kom ut i 1977, regissert av Dario Argento og er en noe spesiell skrekkfilm med overnaturlig tematikk. Opprinnelig var det det italienske bandet Goblin som lagde musikken til filmen, men under visningen på Tysværtunet vil filmen vises uten lyd, kun akkompagnert live med nyskrevet musikk framført av Ring Van Möbius.

– Prosjektet er i samarbeid med skrekkfilmfestivalen Tysvær Skrekkfest og Haugesund Filmklubb. Det blir et massivt prosjekt med 1 time og 40 minutter musikk som skal fremføres live, opplyser Håvard Rasmussen i Ring Van Möbius til Prognytt.

I utgangspunktet er dette en engangsforeteelse, men hvis andre viser interesse for det, er ikke Ring Van Möbius fremmed for å gjenta dette.

«Suspiria» er regnet som noe av en kultklassiker innen skrekkfilmsjangeren og handler om Suzy, en amerikansk danser, som reiser til Freiburg i Tyskland for å begynne på en berømt balletthøgskole. I det hun ankommer skolen støter hun på en forvirret og livredd jente i full fart på vei ut av skolen. Suzy begynner å mistenke at suspekte ting foregår på skolen da hun senere får vite at jenta er blitt myrdet. Rare lyder og bisarre hendelser leder henne på sporet av okkulte krefter og heksekunst.

Skrekkfest er en årlig filmfestival som omtaler seg som «Norges hyggeligste filmfestival» – til tross for temaet. Arrangørene lover en lang rekke med «eksklusive filmer som aldri kommer på kino, andre lenge før de kommer på kino og du ser garantert et utvalg av de beste skrekkfilmene som finnes internasjonalt».

Festivalen har også et eget barneprogram! Mer info finner du her, og billetter til visningen av «Suspiria» kan du få kjøpt her.

Filmen har forøvrig premiere i en moderne, amerikansk versjon i USA i november, men det er altså originalversjonen som vises på festivalen.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.