5. desember 2023
FestivalNyheter

Curved Air headliner i Haugesund

Last Updated on: 12th oktober 2018, 03:46 pm

Smått legendariske Curved Air ble torsdag bekreftet som headliner for årets Haugaland rock og progfestival 2. og 3. november. Britene ansees som et av pionerbandene i engelsk progrock.

[dropcap]B[/dropcap]andet ble etablert såpass tidlig som i 1970 og spilte da en blanding av progressiv rock, folkrock og fusion med inspirasjon fra enda flere musikalske stilarter.

I 2018 er det bare vokalist Sonja Kristina som er igjen av originalbesetningen. men da styret i Haugaland prog og rockklubb opplevde bandet på en festival i Wales i fjor ble de imponerte.

«Curved Air er et unikt band som syntetiserer en eklektisk blanding av musikk stiler til en umiddelbart identifiserbar lyd. Curved Airs mest kjente låter inkluderer “It Happened Today”, “Vivaldi”, “Marie Antoinette” og “Backstreet Luv”. Vokalisten Sonja Kristina leder en dyktig og talentfull ny line – up som bringer bandets unike musikk til en eksisterende og ny fanbase i det 21. århundre. Styret var på HRH festivalen i Wales i fjor og så dem der, og Curved Air imponerte!» heter det blant annet på festivalens Facebookside.

I 2012 ga de ut en Live CD / DVD med tittelen «Live Atmosphere» og i 2014 «North Star», bandets første album med nytt materiale på 36 år.

Galahad

Dermed er line-upen for årets festival fulltallig. Foruten Curved Air tar også Galahad turen over fra Storbritannia. Norske Arabs In Aspic får selveste Edgar Broughton med seg på scenen og resten av bandene er Ola Kvernbergs Steamdome, Tusmørke, Spurv, Saluki, Gapminder og Tind.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.