28. november 2023
Nyheter

Et amerikansk eventyr for Pixie Ninja

Last Updated on: 19th oktober 2018, 11:54 am

I september dro Pixie Ninja til USA på en miniturne som brakte dem til ProgDays i North Carolina, Pianos i New York, Orion Studios i Baltimore og NJProghouse i New Jersey. Prognytt ba om en liten reiserapport og fikk prompte svar fra Marius Leirånes som har forfattet en ytterst lesbar rapport fra et norsk band i USA for første gang!

[dropcap]D[/dropcap]et gikk veldig fint. Mottakelsen ble veldig bra. Vi solgte ut alle CD-ene vi hadde med etter første konsert. Det var litt synd, da det ble etterspurt etter hver konsert. Vi hadde hotell, privatsjåfør, navigatør og egen van. Det var en del kjøring, men det gikk bare bra, forteller Leirånes.

Første konserten var på festivalen ProgDays i North Carolina (Chapel Hill). Man kan vel si at det var en varm opplevelse. Det var nærmere 40 grader i lufta, så med varmen fra lys og forsterkere må det vel ha vært nærmere 50-60 grader på scenen. Litt morsomt er at det kom noe skriverier om oss i ettertid der det sto: «The Norwegians can handle the heath very well»

La meg si det slik. Vi spilte i svart skjorte og svart bukse alle mann! Kort oppsummert varmt, god stemning, spennende musikk.

Maten, den var god den. Beste maten jeg har spist på festival. Alt var lokalt (kjøtt, salat, maisbrød). Jeg og Jostein er store tilhengere av IPA, og tror du ikke det sto en kar der med svære fat av herlig lokalt brygget IPA! Da vi kom tilbake til hotellet, så tittet vi alle fire på hverandre, kastet av oss klærne, og hoppet rett i hotellets utebasseng. Det var første kvelden.

Etter første konsert så hadde vi en eneste hviledag under turneen. Vi dro til Durham og et spisested kalt: «The Pit» Ekte amerikansk langt oppi bygda et sted. Vi holdt på å spise oss praktisk talt ihjel.

Etterpå dro vi på en discobar av noe slag. Der både danset vi, drakk, spilte volleyball og et eller annet spill der man skal kaste sandsekker i et hull av en eller annen merkelig grunn. Møtte på et par karer på utsiden som sto og grillet ribber. Jeg spurte om jeg fikk smake, og de svarte at de står her nesten hver dag og lager mat. Og det beste av alt er, at den er gratis. Det forklarte vel egentlig køen av folk som stod bak oss.

Da vi skulle dra tilbake til hotellet og hadde satt oss inn i bilen, så snudde Mattias (Olsson – red.anm.) seg mot oss og sa: «Så, dere har kost dere på gaybar i dag eller?» 😂 Jeg holdt på å dø, da jeg overhodet ikke hadde en eneste anelse om at vi hadde vært på en homsebar! Vi hadde møtt bare trivelige folk og virkelig storkost oss.

I ettertid når jeg tenker meg om, så forklarer det vel den strippestanga som sto så velplassert midt på dansegulvet, som jeg opptil flere ganger var og prøvde meg på. 😂 Det var litt av en dag skal jeg si deg!

Neste dag sto New York og Pianos for tur. Vi måtte stå opp klokka fem på morgenen for å pakke sammen og dra. Det ble en lang tur på ca. 12 timer. Vi måtte være i New York rundt kl. 18.00 for så å stå klare på scenen kl. 19.00.

New York er litt av en by som bare må oppleves selv, da det egentlig ikke går an å beskrive. Da vi så selve byen åpne seg for første gang; det er noe man ikke glemmer med det første! Anbefales virkelig! Vi kom fram akkurat i tide til å få rigget oss opp og starte showet til planlagt tid.

Dagen etter så var det New Jersey, og NJProghouse, som sto for tur. Desidert kuleste lokalet jeg noen gang har spilt på. Veldig teatralsk. I publikumsmassen møtte jeg en eldre mann som spurte etter band-t-skjorten vår, mannen viste seg å være trommeslageren i et gammelt britisk progband fra 70-tallet. Klarer ikke å komme på bandet eller navnet på mannen (må vel sjekkes opp). Uansett en uforglemmelig kveld.

Neste dag tok turen oss til Baltimore, og Orion Studios. Baltimore var en veldig spesiell plass kan man vel trygt si. Om man har sett TV-serien «The Wire» så skjønner du vel mer eller mindre hva Baltimore har å by på.

Vi stoppet på en veikro for og få oss noe å spise, og i løpet av en times tid så hadde jeg observert minst 10 politibiler med sirener blafrende med blålys forbi i fullt hastverk. Skitne strøk, prostituerte langs gatene, folk som så mer eller mindre døde ut på benker i parker og lignende, og for å ikke glemme alt av søppelet. Det fløt av søppel overalt, jeg så et hus som var dekket av toalettpapir! 😅

Også etter konserten på Orion ble det skrevet om bandet. Inne i lokalet var det nærmere 33 grader Celsius!

Last night at Orion Studios Norway/Swedish prog rockers Pixie Ninja blew out the house with their magnificent sounds. Quite hot in there as the day was code red with 93 degrees but they hung in there and gave it their all. Every song was amazing. They had just gotten back from Progday the previous weekend.

Skrevet av Marius Leirånes, redigert av Per-Helge Berg. Alle foto ©Copyright Pixie Ninja. Brukt med tillatelse.

Til slutt et videokutt som bandet har lagt ut på YouTube fra den siste konserten i Baltimore.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.