Prognytt

Wobbler live i Drammen: – Så jævla fett!

Dag Rossing 27. oktober 2018 Anmeldelser, Konsert

Når mennene bak fjorårets beste progrockalbum – og dette er det ikke bare jeg som sier, sjekk f.eks. Progarchives (og Prognytt!)- spiller opp til dans for siste gang på månedsvis, tar man naturligvis turen. Og det selv om turen går litt utenfor allfarvei, i dette tilfelle til Drammen.

Oppvarming kom i form av de talentfulle ungdommene i Actionfredag. Jeg har en stygg mistanke om at jeg har noe mat i kjøleskapet som er eldre enn to-tre av disse gutta, men jeg er ikke sikker. De drakk i hvert fall øl på scenen, og jeg så også ung ut da jeg var ung.

Actionfredag spiller en form for Canterbury-influert jazzrock. En bedre beskrivelse kommer jeg ikke på. Kunne styre meg litt for vokalen, det som var av den, men veldig dyktige gutter. Disse skal bli spennende å følge framover.

Det er naturligvis Wobbler jeg siktet til i åpningsavsnittet. Fjorårets «From Silence To Somewhere» har blitt hyllet til månen og tilbake i flerfoldige medier – høyst velfortjent – og denne ble også fremført i sin helhet.

I tillegg fikk vi høydepunkter fra guttas øvrige produksjon. Ved denne anledningen hadde de og plusset på line-up’en med den dyktige fiolinisten Åsa Ree (jeg er grusom med navn, men tror jeg husker det riktig). Som en publikummer ropte ut etter låt nr. to: SÅ JÆVLA FETT!!!

Og han hadde rett. Dessverre var det relativt dårlig oppmøte denne kvelden, og Union valgte å kun bruke det lille lokalet. Drammensere kjenner tydeligvis ikke sin besøkelsestid, og det var få tilreisende fra Oslo. Nå får dere neppe sjansen før på Hurum i mai.

På grunn av at vi måtte nå siste togavgang til sivilisasjonen ble Drammen Rock City forlatt midt under ekstranummeret.

Facebook Comments

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.