19. april 2024
Nyheter

Morten L. Clason fikk Hurum kommunes kulturpris

Det tilhører sjeldenhetene at en progrocker blir tildelt en pris eller æresbevisning i miljøet utenfor progrocken. Men akkurat det skjedde søndag da ordfører Monica Vee Bratlie troppet opp på scenen under Caamora Norways juleforestilling i Hurum.

[dropcap]M[/dropcap]ed seg på scenen hadde ordføreren en skulptur og et diplom som synlig bevis på at Hurums kommunes kulturpris for 2018 har gått til Morten L. Clason.

I sin tale understreket ordføreren at Clason har vært en viktig drivkraft og inspirasjonskilde i det lokale kulturlivet i en årrekke, både som fløytelærer og musiker, og ikke minst som drivkraften bak både We Låve Rock, Hurum Progrock Society  og Caamora Norway. Hun trakk også fram hans innsats i The Windmill.

I statuttene for prisen, som har vært delt ut i kommunen siden 1977, heter det blant annet at “Prisen tildeles enten en person, et lag, en forening eller en institusjon som gjennom lengre tid eller ved et spesielt arbeid har gjort en kulturell innsats i bygda” -en beskrivelse vi kan slå fast passer som hånd i hanske på Morten L. Clason.

En noe fortumlet og overrasket prisvinner sørget for å takke alle som har vært med på å gjøre de nevnte arrangementene til virkelighet, både venner, familie og medmusikanter.

Prognytt bøyer seg i støvet og benytter anledningen til å gratulere en meget velfortjent prisvinner med kåringen!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.