9. desember 2023
NyheterVideo

Nå er Alchemy-filmen klar!

Fjorårets rockemusikal “Alchemy” ble en stor kunstnerisk suksess for Caamora Norway med forestillinger på Sætre, Kolbotn og Mysen. Nå er filmen kommet, klar til å havne under juletreet!

Høytorp fort. Foto: Stig André Clason

[dropcap]O[/dropcap]pptakene ble gjort under forestillingen på Høytorp fort på Mysen i mai i fjor og består av liveinnspillingen fra selve musikalen på scenen, filmet med hele åtte kameraer og drone!

-Filmen er et bevis på hva som er mulig å få til hvis man er en fantastisk gjeng som drar lasset sammen, sier en stolt Morten L. Clason i Caamora Norway til Prognytt.

Arbeidet med “Alchemy” var en av prosjektene som ble dratt fram av Hurums ordfører da Clason nylig ble tildelt kommunens kulturpris.

Lyden til filmversjonen av “Alchemy” – som kommer både på Blu-Ray og DVD – er mikset av Karl Groom fra blant annet Threshold. Han står også bak masteringen til The Windmills nyeste utgivelse “Tribus”.

Neste høst setter Caamora Norway opp fortsettelsen til “Alchemy” – som heter “King’s Ransom”  – med omtrent samme besetning inkludert opphavsmannen Clive Nolan.

Planene er at den nye rockemusikalen skal spilles på Grønsand gård og Ås kulturhus pluss kanskje et sted i Oslo, ifølge Clason.

-Vi vil ha ti solister, derav to fra den opprinnelige engelske oppsetningen, våre faste norske solister Elisabeth Syrdahl Ellingsen, Christine Ekeberg, Harriet Müller-Tyl, Hans Andreas Brandal og Dag Bergersen samt Clive Nolan, kor og omtrent halve The Windmill som backingband, avslutter Clason.

Filmen fra Alchemy fås kjøpt her, og selvsagt også på ProgJokern på Klokkarstua!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.