28. november 2023
Nyheter

Årets progalbum 2018 – nominasjoner

Noe forsinket i forhold til opprinnelig planlagt, men endelig kan vi presentere Prognytts kandidater til årets progalbum. Samtidig er det bare å pøse på med deres egne kandidater! Avstemmingen pågår fortsatt!

[dropcap]F[/dropcap]or å værer ærlig synes Prognytt at progutgivelsene i 2018 til sammen var noe svakere enn i 2017, som var et helt fantastisk år, kanskje ett av de beste for særlig norsk prog på mange år.

Men vi har ikke hatt særlige problemer med å finne fram til våre kandidater når det gjelder årets album. Om en drøy ukes tid kommer resultatene, foreløpig nøyer vi oss med å komme med våre nominasjoner.

Vi må også ta et lite forbehold: Vi har rett og slett ikke fått tid til å høre på alle aktuelle utgivelser, så det kan godt hende at vi har glippet på noen opplagte kandidater. I så fall stoler vi på at våre lesere kan rette opp eventuelle tabber og sende inn sine forslag!

Vi har også liggende flere anmeldelser, blant annet av noen av kandidatene, men har ikke rukket å gjøre disse ferdige, men de kommer så fort de er klare.

Vi har satt siste dato for avstemming til lørdag 12. januar ved midnatt. Så satser vi på å komme med de første resultatene fra mandag 14. januar.

Vi kommer også i år til å dele ut Prognytts Hederspris. Hvem som er kandidater i år kommer vi tilbake til, men vi tar gjerne imot forslag fra våre lesere.

Alle forslag sendes til post@prognytt.no

Så til listen over de nominerte i år!

 

Årets debutalbum:

Ring Van Möbius: Past the Evening Sun (Apollon)

Amgala Temple: Invisible Airships (Pegula)

Galasphere 347: Galasphere 347 (Karisma)

 

Årets norske album:

Saluki: Amazing Games (Apollon)

The Windmill: Tribus (Artemis/Apollon)

Det Skandaløse Orkester: Tenk Om Noen Ser Deg (Apollon)

 

Årets internasjonale album:

Perfect Beings: Vier (Inside Out)

Kayak: Seventeen (Inside Out)

Southern Empire : Civilisation (Giant Electric Pea)

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.