17. april 2024
Nyheter

Årets hederspris 2018 – nominasjoner

Last Updated on: 3rd januar 2019, 04:01 pm

Også i år ønsker Prognytt å hedre en person eller organisasjon eller andre som har gjort en større innsats for progressiv rock i Norge. Vi har funnet fram til tre kandidater som vi mener oppfyller alle disse kriteriene. 

[dropcap]I[/dropcap] fjor var det Saga-entusiast Steinar Guldberg som vant kåringen etter sin årelange innsats for å få Saga til Norge gjentatte ganger, både som arrangør og som pådriver.

Alle de tre som er nominert i år var også nominert i fjor. Det betyr ikke at det er få å velge mellom, men heller at disse tre skiller seg kraftig ut.

Mandag åpner vi for en avstemning på våre nettsider, en avstemning som vil være åpen fram til klokken 23.59 lørdag 12. januiar. Det er den samme fristen som vi har satt for våre lesere til å sende inn forslag til sine favorittalbum i 2018 i de tre kategoriene beste debut, beste norske og beste internasjonale progalbum.

Vi minner også om at vi gjerne hører fra dere om hva/hvem som sto for den beste konsertopplevelsen i fjor. Epostadressen er post@prognytt.no, eller bruk kontaktskjemaet under fanen “Kontakt” øverst til høyre på siden.

Kandidater til Årets Hederspris 2018 – i alfabetisk rekkefølge:

Knut R. Apeland & Haugaland progklubb

Arrangørkomiteen på scenen i 2018. Foto: Dag Rossing. Brukt med tillatelse.

Denne gjengen med progentusiaster på Haugalandet er vassekte ildsjeler som står på både som kameratgjeng med felles musikkinteresse og selvsagt som arrangør av Haugland prog- og rockfestival på koselige Høvleriet i Haugesund. Hit kommer gjester fra både inn- og utland, både på scenen og foran scenen. Programmet for hver festival blir stadig bedre, og akkurat da man tenker at nå kan det ikke bli bedre, så slår de til med et nytt, fantastisk arrangement! En herlig gjeng med entusiastiske, hyggelige og gjestfrie folk som får alle til å trives i fantastiske omgivelser i idylliske Haugesund.

 

Morten L. Clason & Hurum Progrock Society

Morten L. Clason og Caamora Norway etterjulekonserten der Clason fikk Hurum kommunes kulturpris. Foto: Malcolm Bernhard/bernhardfoto.com. Brukt med tillatelse.

Clason og hans utvidede progfamilie med aner både i Hurum og på Mysen er et overflødighetshorn når det gjelder progrock. Etter å ha stått bak en stadig bedre Låverock-festival begynte de i fjor også å utvide med en egen konsertserie der de har hentet inn stadig større band til Norge. At gjengen begynner å få et visst rykte også i utlandet ble bevist da de ble kontaktet for å arrangere den første konserten i turneen til Roine Stolts Flower Kings Revisited. Clason & Co står også bak Caamora Norway som i 2017 satte opp Clive Nolans rockemusikal “Alchemy” og som i år setter opp oppfølgeren “King’s Ransom”.  Clason ble i desember tildelt Hurum kommunes kulturpris – det hører til sjeldenhetene at en progrocker blir hedret utenfor sitt eget musikkmiljø, men det har alstå Clason klart!

 

Robin Mortensen & Apollon Records/Close To The Rain

Robin Mortensen får stå som en representant ikke bare for plateselskapene Karisma/Apollon/Apollon Prog, men også som ildsjelen bak landets nyeste progkonsept – Close To the Rain-festivalen i Bergen, som i sitt andre år i fjor også fikk en avlegger i Oslo. I år kommer det også en avlegger i Trondheim! Pluss i margen fordi det hovedsaklig dreier seg om norske band i line-up-en. At han også holder progfanen høyt hevet med stadige utgivelser av høy klasse på Apollon – selvsagt også på vinyl – gjør ikke akkurat grunnlaget for nominasjonen svakere!

Våre lesere får altså muligheten til å stemme online på sine kandidater fra og med mandag, men vi mottar også stemmer via epost hvis dere foretrekker det! Bare send inn din stemme på post@prognytt.no innen 12. januar kl. 23.59.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.