9. desember 2023
AnmeldelserKonsertNyheter

Oak med vellykket slippfest for nytt album

Last Updated on: 13th januar 2019, 10:48 pm

Lørdag holdt Oak slippfest for sitt nyeste album “False Memory Archive”. Begivenheten fant sted på Kulturkirken Jacob. Bandet skal i ilden igjen allerede til fredag, og er også det første norske bandet som er bekreftet for sommerens Night Of The Prog-festival i Tyskland.

[dropcap]K[/dropcap]ulturkirken Jakob er et gammelt kirkebygg der få har blitt døpt, konfirmert, viet eller bisatt i løpet av de to-tre siste decenniene. Det har heller ikke vært avholdt mange gudstjenester her i samme tidsrom. Derimot ble det arrangert en Høstsabbat her i fjor, og en ny står på spilleplanen senere i år.

For nå for tiden brukes Kulturkirken Jakob til ulike kulturarrangementer, og i kveld sto det herværende progrockbandet Oak på det forhenværende gudshusets noe lave scene. Oak har nettopp utgitt et nytt album, «False Memory Archive», og det var dette som skulle markeres lørdag kveld.

Oak i gang på sin slippfest. Foto: Dag Rossing. Brukt med tillatelse.

Oak spilte to sett, det første totalt viet nyskiva, det andre med eldre materiale. Det er mulig jeg er unødvendig pirkete, men synes lyden var noe «ullen» i mesteparten av første sett. Dette ordnet seg imidlertid underveis og bandet gjennomførte en utmerket konsert etter min mening.

Det eneste tankekorset var at når trommeslageren må ta en time-out før siste ekstranummer på grunn av at beinet sover, så kunne det være en fordel å variere tempoene litt mer.

Men bandets melankolske kunstrock falt nok ikke i smak hos alle. Han som satt til høyre for meg – som skal få forbli anonym – flyktet hals over hode hjem til whiskyflaska etter første sett!

Men de fleste jeg snakket med etter konserten var fornøyde og det var undertegnede og.

Førstkommende fredag spiller Oak (og Airbag) på John Dee. Jeg anbefaler at så mange som mulig tar turen.

Oak & Co takker av etter konserten. Foto: Dag Rossing. Brukt med tillatelse.
Facebook Comments