3. desember 2023
AnmeldelserKonsertNyheter

Knallstart på 2019 for We Låve Rock

Last Updated on: 5th juni 2019, 06:33 pm

Lørdag avholdt We Låve Rock en meget vellykket Kick-Off for årets festival- og konsertsesong. Begivenheten fant sted på Grønsand Gård i Sætre i Hurum, som i mai for første gang også er åsted for årets festival. På scenen stod tre band/artister klare i det som ble en slags halvakustisk aften med knallsterke musikalske prestasjoner.

[dropcap]F[/dropcap]ørst ut på scenen var ungdommene i bandet “Zenith” – som har bakgrunn fra Folkestad Rockeverksted. Helt siden starten av We Låve Rock-festivalen i 2013 har unge band og artister fra det lokale rockeverkstedet fått varme opp for de større bandene. Ungdommene i “Zenith” har vel nesten vært med fra starten de også, under forskjellige navn og konstellasjoner, men de siste årene har de etablert seg med både faste medlemmer og fast bandnavn.

Zenith. Foto: Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

Og det må sies at disse ungdommene blir bedre og bedre. Utviklingen disse årene har vært formidabel, og på fjorårets festival presenterte de også en egen låt. Vanligvis er disse gutta ganske så hardtslående, men på en kveld der kun akustiske gitarer var koblet til, fremsto de overraskende solide med et utvalg av coverlåter som spente fra Eminem og Pink Floyd til Nirvana og Rival Sons.

Samtlige levert i en solid innpakning og framførelse – første gang denne gamle gubben har likt noe fra Eminem! Vel, kanskje ikke helt, fyren har hatt noe bra innimellom, men “Zenith”s tapning falt absolutt i smak!

En imponerende start på en kveld som bare skulle bli bedre og bedre.

Franck & Mary. Foto: Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

Etter en liten pause kom den franske duoen Franck & Mary på scenen. De hadde holdt en meget god forestilling på Mysen dagen før og skulle videre til Tromsø dagen etter (usikker på om de skulle spille der eller prøve å få et glimt av midnattsola? Som franskmenn er det kanskje ikke så overraskende at de ville besøke Nordens Paris?).

Franck og Mary kommer fra Franck Carducci Band, som holdt to glimrende konserter under fjorårets We Låve Rock, og som returnerer til Norge 27. april for å spille på Cosmopolite. Mary Renaud har også ute solomateriale som ligger mer i americanasjangeren, mens Francks band spiller energisk rock med solid bakgrunn i 70-tallet. Begge deler av fortreffelig kvalitet!

Franck & Mary. Foto: Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

Det første settet bestod av akustiske versjoner av flere av låtene til bandet, samt at Mary spilte noen av sine egne låter. Meget hørbart servert fra to dyktige musikere, særlig stemmeprakten til Mary er en nytelse å få med seg.

Det andre settet bestod av en slags live jukeboks-seanse der det først ble delt ut en liste av sanger som publikum deretter måtte rope ut slik at de to på scenen hørte det. Dermed ble det en blanding av gode, gamle klassikere fra blant annet Kate Bush, The Eagles, The Beatles, Jimi Hendrix og Creedence Clearwater Revival.

Duoen fikk velfortjent applaus for sine flotte versjoner av både sine egne låter og coverlåtene. Og Morten L. Clason fra The Windmill ble med på noen av låtene.

Franck & Mary & Morten. Foto: Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.
Meer. Foto: Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

Men det er vel ikke å komme utenom at kveldens høydepunkt ble Meer. Disse ungdommene utgjør det som vel må være et av Norges beste band – både på plate og live? Stemmeprakten til de to i front – Johanne Margrethe Kippersund Nesdal og Knut Kippersund Nesdal (søster og bror) – er helt fantastisk. Innlevelsen og framføringen satt som et skudd.

Og dette bandet, som i utgangspunktet ikke er veldig rockete, kledde den litt mer nedstrippede halvakustiske framføringen. At bandet ble klappet tilbake to ganger sier vel det meste.

Meer er kanskje ikke det mest utpregede progbandet jeg har hørt, er i tvil om jeg kan kalle dem det, men samtidig favner bandets musikalske uttrykk over det meste og inkluderer både rock, noe jazz, pop, folk og ikke minst klassisk musikk. Det hele servert i en innpakning som gir deg gåsehud. Det er plent umulig å høre på Meer uten å måtte lukke øynene og bare nyte musikken de framfører.

Ikke overraskende at arrangementene i dette halvakustiske oppsettet derfor kledde låtene deres perfekt. Bandet serverte også smaksprøver på nye låter og om det vi hørte er typisk for låtmaterialet på bandets neste skive, så har vi et nytt klassisk album i vente!

Meer. Foito: Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

Det er ikke lov å gå skuffet fra en konsert som dette, men jeg noterer likevel i margen at de ikke spilte favorittlåta mi (Night By Day), men låtmaterialet til bandet er så sterkt at det ikke var et direkte savn… Likevel, jeg håper at de spiller den på første dag av We Låve Rock-festivalen i mai!

Forøvrig kan bandet høres på hjemmebane i Hamar to ganger i mai. Først på en veldedighetskonsert på Seb’s Hotel 8. februar og deretter med egen konsert på Hamar Teater 23. februar.

 

 

Facebook Comments
  • Helhetsinntrykk
5

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.