9. desember 2023
Nyheter

Morten L. Clason fikk Årets Hederspris

Last Updated on: 14th januar 2019, 10:43 am

Det var rett og slett ingen tvil denne gangen. Fra hele landet kom stemmene som kåret Morten L. Clason og Hurum Progrock Society som en verdig vinner av Årets Hederspris 2018.

Morten L. Clason. Foto: Malcolm Bernard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

[dropcap]M[/dropcap]ed 44, 1 prosent av stemmene var det tidlig klart at hedersprisen i år ville gå til progentusiasten med base på Klokkarstua i Hurum. Clason lå 11,3 prosent foran andreplassen, som gikk til Knut R. Apeland og Haugaland Progklubb. På en hederlig tredjeplass kom “nykommeren” Robin Mortensen, som ble nominert med bakgrunn i sitt arbeide både for Karisma/Apollon Records, men også for det nyeste tilskuddet i progfestivaler her til lands, Close To The Rain, som startet i Bergen, men i fjor ble utvidet til en festival også i Oslo.

Morten L. Clason og hans utvidede progfamilie med aner både i Hurum og på Mysen er et overflødighetshorn når det gjelder progrock. Etter å ha stått bak en stadig bedre Låverock-festival som første gang ble arrangerte i 2013, begynte de i fjor også å utvide med en egen konsertserie der de har hentet inn stadig større band til Norge.

At gjengen begynner å få et visst rykte også i utlandet ble bevist da de ble kontaktet for å arrangere den første konserten i turneen til Roine Stolts Flower Kings Revisited i fjor høst.

Clason & Co står også bak Caamora Norway som i 2017 satte opp Clive Nolans rockemusikal «Alchemy» og som i år setter opp oppfølgeren «King’s Ransom» til høsten. Nå i vår står blant annet også konserter med Riverside og Franck Carducci Band på plakaten, i regi av We Låve Rock Concert.

I mai er det duket for nok en utgave av festivalen We Låve Rock, denne gangen med selveste Threshold øverst på plakaten – som dermed holder sine to første konserter i Norge!

Ikke minst er Clason også kjent for å være medlem i The Windmill. Bandet kom i november ut med sin tredje skive – “Tribus” – som fikk meget god mottagelse. Bandet spiller til høsten på Summer’s End-festivalen i Storbritannia.

Clason ble i desember tildelt Hurum kommunes kulturpris – det hører til sjeldenhetene at en progrocker blir hedret utenfor sitt eget musikkmiljø, men det har altså Clason klart! Dermed er det vel ganske passende at han i samme slengen får en hyldest fra oss proggere også!

Samtidig må det understrekes at selv om Clason er pådriver og ildsjel – en progens Duracell-kanin – så går prisen også til hans kumpaner i Hurum Progrock Society, som legger ned en utrolig innsats for å å både arrangere festival og konserter, turer og progkvelder, og ikke minst rockemusikaler! Gratulerer til alle!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.