9. desember 2023
Nyheter

Karisma gir ut alle Ruphus-platene på nytt

Last Updated on: 23rd januar 2019, 04:48 pm

Hele katalogen til legendariske Ruphus vil nå bli reutgitt av Karisma Records. Plateselskapet starter med det klassiske albumet ” New Born Day fra 1973, av mange regnet som det beste albumet til bandet.

[dropcap]A[/dropcap]lle de originale mastertapene vil gjennomgå en remastering av Jacob Holm-Lupo, opplyser plateselskapet i en pressemelding.

De originale mastertapene befinner seg på Nasjonalbiblioteket, som har samarbeidet med Karisma og Holm-Lupo for å få remasteret platene direkte fra originaltapene.

Releasedato er satt til 8. mars, samme dag som Ruphus holder konsert på Parkteateret i Oslo.

Remasteringen av “New Born Day” vil også bli utgitt i begrenset opplag på 500 eksemplarer på gjennomsiktig blå vinyl, opplyser selskapet. I tillegg vil det bli utgitt på vanlig svart vinyl, CD og i digitalt format.

Karisma satser på å gi ut hele backkatalogen i løpet av 2019 og 2020.

Ruphus var et av flaggskipene innen norsk rock på 70-tallet. Bandet oppnådde stor anerkjennelse i flere europeiske land, og var mer populære i Vest-Tyskland enn i hjemlandet.

Bandet ga ut seks studioalbum fra debuten i 1973 og fram til siste skive kom i 1979.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.