3. desember 2023
Nyheter

Godt år for Prognytt

Last Updated on: 22nd januar 2019, 01:26 pm

I 2018 økte lesermassen til Prognytt med over 6.000 unike brukere. Det er tall vi er svært fornøyde med, selv om vi nok aldri kommer opp i “rosablogg”-tall. Men det er da heller ikke meningen!

[dropcap]D[/dropcap]et er i alle fall godt å vite at det vi gjør blir lest, og med en økning fra i underkant av 21.000 unike brukere til godt over 26.000 kan vi være noe annet enn ganske så fornøyd. Vi blir lest av over 4.000 brukere hver måned på det meste.

Tallene synes vi er gode tatt i betraktning av at oppdateringene har vært noe ustadige i 2018, noe vi håper å rette på i år.

Samtidig er jo selvsagt dette ikke noen heltidsjobb – og selvsagt ubetalt. Det eneste vi får som “belønning” er noen gratisbilletter til konserter innimellom og gratis musikk digitalt. I all hovedsak bruker undertegnede uansett å kjøpe platene fysisk i tillegg – for å støtte artistene.

Det er trygt å si at dette er et underskuddsforetak, men det var vi uansett forberedt på. Våre lesere har vel også merket at vi ikke har særlig med reklame på sidene. Det er selvvalgt, det som er av reklame er for konserter – og disse tar vi ikke betalt for så lenge det ikke dreier seg om kommersielle aktører.

Skulle noen noengang ønske å ha annonser hos oss sier vi ikke nei til det, men det blir i så fall kun musikkrelaterte annonser. Vi har hatt noen henvendelser, men det har nettopp vært fra annonsører som vi ikke ønsker å ha på sidene.

Mest lest i fjor var forøvrig en sak som kom ganske sent, nemlig en sak publisert i desember – Norsk prog klar for London. Også saken om Monument Alley – publisert i juli, har hatt mange lesere.

Vi er også fornøyde med å se at våre anmeldelser av norske album og norske band live, samt de spesialintervjuene vi gjør, generelt scorer veldig høyt på listene.

Vi har med vilje etterhvert konsentrert oss om å skrive om norsk prog, ikke minst av kapasitetshensyn, men vil etterstrebe på å holde oss orientert om utenlandsk progrock også.

Tusen takk for følget, og vi satser på et flott år både for Prognytt, våre lesere og progrock generelt! Vi håper de små endringene vi har gjort med designen også faller i smak – en liten uhøytidelig meningsmåling vi hadde ute i noen dager var i alle fall 100 prosent samstemt!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.