17. april 2024
FestivalNyheter

The Windmill andre norske band på Loreley til sommeren

Last Updated on: 23rd januar 2019, 07:08 pm

The Windmill kan gjøre seg klar til årets, foreløpig, andre utenlandstur i år etter at det nå er klart at bandet, sammen med Oak, skal ta turen til smått legendariske Loreley og delta i årets utgave av Night Of The Prog-festivalen i juli.

[dropcap]F[/dropcap]or å være helt spesifikk blir det vel deres første utenlandstur i år, ettersom allerede bekreftede Summer’s End tross alt går av stabelen et par måneder senere…

Nyheten ble først opplyst fra scenen under årrets We Låve Rock KIck-Off sist lørdag 12. januar, men først i dag offisielt via Facebooksiden til Night Of The Prog.

Morten L. Clason var synlig stolt da han slapp nyheten på Grønsand Gård, og det har han all grunn til. Bandet har fått velfortjent skryt for sitt tredje album “Tribus” og salget overgår visstnok forventningene.

The Windmill føyer seg dermed til en pen rekke med solide norske bandnavn som har opptrådt på Loreley. I fjor var det Wobbler og Gentle Knife. Band som Magic Pie, Airbag og Gazpacho har også opptrådt på tidligere utgaver av festivalen.

Årets utgave går av stabelen mellom 19. og 21. juli, og blant navnene som foreløpig er bekreftet finner vi IQ, Nick Mason’s Saucerful Of Secrets og Steve Hillage Band.

Både Oak og The Windmill er satt opp til å spille på søndagen.

-Vi er stolte over å få stå på den scenen og se ut over det publikummet vi har vært en del av i 11 år. Blir en STOR opplevelse for oss og samtidig en anerkjennelse for oss som band og musikken vi lager, sier en veldig glad Morten L. Clason til Prognytt onsdag.

Som en liten kuriositet: The Windmills debut på scenen var, såvidt jeg vet, på Club Maiden i Oslo 25. april 2007 sammen med Panzerpappa. Undertegnede sto som arrangør den gangen, og har fulgt bandet tett siden da.

Og nå blir det altså Loreley…

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.