9. desember 2023
KonsertNyheter

For mange sofaproggere i Norge?

Last Updated on: 11th februar 2019, 11:03 am

På grunn av dårligere billettsalg enn forventet flyttes konserten med Franck Carducci Band og The Windmill fra Cosmopolite til mindre Belleville. Nærmest en skandale, spør du oss!

[dropcap]F[/dropcap]or undertegnede var konsertene med Franck Carducci Band på We Låve Rock i mai i fjor to av de beste konsertopplevelsene jeg hadde i fjor. Et fyrverkeri av kombinasjonen classic rock og prog med eminente musikere og et flott sceneshow med både humor og musikalitet.

Mary Renaud i Franck Carducci Band. Hun alene er verdt billetten!

Riktignok kanskje ikke det mest kjente bandet her på berget, men flotte musikere med flott musikk og gode låter, som fortjente et fullstappet Cosmopolite 27. april!

Når dette kombineres med et av landets fremste progband i The Windmill – hvis tredje album har vært i butikkene i noen måneder, og har fått strålende kritikk i både inn- og utland – så er det nærmest uforståelig at folk ikke får fingern ut og kjøper billetter.

I tillegg får vi en akustisk oppvarming i Gabriel. Eller Gabriel Agudo – som er hans fulle navn – kjent fra blant annet Steve Rothery Band, Bad Dreams og senest In Continuum.

Han vil framføre en akustisk smakebit fra sitt kommende album “New Life”, der både Steve Rothery og Mark St.Père (Mystery) er blant de som bidrar på skiva.

Faktisk blir jeg en smule provosert over nyheten om at billettsalget har vært for dårlig! Er det bare store mainstreamnavn som skal til for å lokke sofaproggere opp fra sofaen og potetgullposen?

Flinke til å klage og syte over dårlig konserttilbud, men like dårlige til å støtte opp om god musikk når tilbudet først kommer?

På fotballspråket kaller vi slike for medgangssupportere – den laveste pariakaste som eksisterer!

Og man er ikke progrocker hvis man ikke er å se i salen på Belleville/Cosmopolite 27. april – i det minste er det et KRAV at Belleville blir fullstappet og utsolgt – gå mann av huse for å kjøpe billetter NÅ!

Og hvis du ikke helt har forstått det, jeg mente NÅ! Bestill her! NÅ!

(Og ja, jeg har kjøpt billett!)

The Windmill i aksjon på Belleville. Foto: Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.