5. desember 2023
Nyheter

Slutt for progfestivalen i Haugesund?

Last Updated on: 12th februar 2019, 01:17 pm

Haugaland progklubb har trukket seg fra samarbeidet med Høvleriet og framtiden for progfestivalen er dermed høyst usikker.

[dropcap]D[/dropcap]et er en økende avstand i oppfatninger om blant annet ansvarsfordeling og drift av festivalen som er bakgrunnen for beslutningen, heter det i en pressemelding fra styret i progklubben, som enstemmig har valgt å trekke seg fra samarbeidet.

Det er progklubben som har stått for organiseringen og det frivillige arbeidet, mens Haugesund Høvleri og Trelastforretning AS har stått for det økonomiske og administrative.

-Nå blir det å ta det litt rolig framover, men nye ideer kan jo komme, sier Knut R. Apeland til Prognytt.

Ifølge Apeland har Høvleriet visstnok planer om å videreføre festivalen, men da altså uten progklubben som samarbeidspartner.

-De får ha lykke til, men det blir nok aldri det samme, sier Apeland.

Høvleriet har i skrivende stund ennå ikke besvart Prognytts henvendelser om saken.

En rekke toppnavn fra inn- og utland har opptrådt på festivalen opp gjennom årene, og folk fra hele landet har prikket inn datoen i begynnelsen av november for å få med seg arrangementet.

Styret i progklubben retter også en spesiell takk går til alle band og artister, som gjennomgående virkelig har levert varene! Uten dere, ingen musikk! Takk også til kunstnere, frivillige organisasjoner, sponsorer, frivillige medhjelpere, og andre gode støttespillere.

Og ikke minst vil vi takke alle publikummere som trofast har stilt opp gjennom de fem årene vi har holdt på. Dere har alle vært med og bidratt til noen uforglemmelige og magiske stunder på Høvleriet!

Vi har til hensikt å videreføre Haugaland Progklubb i en eller annen form, og ser lyst på den musikalske fremtiden, heter det i pressemeldingen.

Prognytt takker også styret, bestående av Knut R. Apeland, Geir Sindre Rendal, Anita Kvilhaug og Steinar Feen, samt alle andre frivillige, for innsatsen.

Så får vi se hva som skjer framover.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.