3. desember 2023
FestivalKonsertNyheter

Se norsk prog i utlandet i år

Last Updated on: 14th februar 2019, 11:53 pm

Har du lyst å kombinere litt ferie med litt norsk prog har du allerede mange muligheter, spesielt hvis du var en av mange som ikke dro for å cruise i Karibien for et par uker siden… Vi har samlet sammen de stedene vi vet om fram til nå.

[dropcap]D[/dropcap]en første muligheten til å få med seg norske progband i utlandet er allerede i slutten av denne måneden.

Arabs In Aspic

På Water Rats i London spiller nemlig både Arabs In Aspic og Ring Van Möbius mandag 25. februar. Hvis du strekker langhelgen med retur tirsdag morgen kan du få med deg denne konserten uten å sprenge lommeboka.

I skrivende stund, alt ettersom om du drar fredag eller lørdag, tilbyr Norwegian en tur/retur-reise for rundt 2.000 kroner, mens Ryanair ligger på 770 kroner for billigste alternativ hvis du drar lørdag til tirsdag. Skal du allerede til London i den perioden har du en god unnskyldning for å sluke noe pints på Water Rats.

I mars spiller Ulver to konserter i New York – hvis det skulle ha interesse for norske proggere. Datoene er 21 og 22. mars.

På selve 17. mai står først Oak, og deretter Airbag-gitaristen Bjørn Riis på scenen på åpningsdagen for Terra Incognita-festivalen i Quebec i Canada. Dagen etter er det Airbags tur. Festivalen avsluttes 19.mai.

Deretter må vi hoppe fram til juli måned, hvor Oak og The Windmill opptrer på Night Of The Prog i Loreley, behørig omtalt tidligere her i Prognytt. Begge bandene spiller på festivalens siste dag, søndag. Her er det vel blitt vel sent for å skaffe seg overnatting i nærheten, men har du telt er det vel alltids plass på festivalcampingen. Datoene er 19, 20 og 21. juli.

Det Skandaløse Orkester. Foto: Sven Spenn. Brukt med tilltelse.

Den årlige Zappanale-festivalen i Bad Doberan i Tyskland feirer 30-årsjubileum i år og finner sted på samme tidspunkt som Loreley-festivalen, altså fra 19. juli til og med 21. juli.

Her kommer Det Skandaløse Orkester fra Bergen til å spille på lørdagen, noe vi har fått bekreftet fra bandet selv og som også er opplyst på festivalens Facebook-side. Prognytt komme tilbake med mer info om akkurat det senere.

Crescendo-festivalen i St Palais Sur Mer i Frankrike vil Pixie Ninja representere de norske fargene. Festivalen finner sted 17.-19. august. Etter det Prognytt forstår vil dette bli en av de få liveopptredene til Pixie Ninja i år ettersomm arbeidet med ny skive er i full gang. Også det vil du snart kunne lese litt mer om.

I september spiller Gazpacho på Progdreams-festivalen i Zoetermer i Nederland. Den holder på fra 20. til 22. september.

Wobbler. Foto: Terje Skår. Brukt med tillatelse.

Måneden etter, fra 3. til 6. oktober, spiller både Wobbler og The Windmill på Summer’s End-festivalen i Chepstow i Wales i Storbritannia.

Det er vel det vi foreløpig har klart å finne fram, vi tar gjerne imot flere tips hvis det er noen band vi har oversett!

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.