28. november 2023
FestivalNyheter

Lover fortsatt progfestival i Haugesund

Last Updated on: 4th mars 2019, 01:50 pm

Årets prog- og rockfestival i Haugesund vil gå av stabelen som planlagt, og bookingen av band er i full gang. Det opplyser Høvleriet-eier Bjørn Dybdahl til Prognytt.

[dropcap]D[/dropcap]et kom som en stor overraskelse da Haugesund progklubb tidligere i år annonserte at de trakk seg fram samarbeidet med Høvleriet, og ikke kom til å være involvert i årets festival.

Men Høvleriet-eier Bjørn Dybdahl – som for tiden er på arbeidsreise i utlandet – bekrefter overfor Prognytt at festivalen vil gå som planlagt i november.

-Etter noen år med underskudd ønsket vi som en av initiativtakerne til festivalen (pluss at vi også opererte som underskuddsgarantist) å legge lista litt lavere. Dette var vi enige om og signerte en avtalte hvor dette var målet. Denne ble sagt opp to uker etter, sier Dybdahl.

Han understreker at han selv også er ihuga progentusiast og bekrefter at Høvleriet er godt i gang med bookingen til årets festival 1-2 november.

Flere detaljer vil bli offentliggjort etterhvert.

«Det er en økende avstand i oppfatninger om blant annet ansvarsfordeling og drift av festivalen som er bakgrunnen for beslutningen, het det i pressemeldingen fra styret i progklubben i februar, som da enstemmig valgte å trekke seg fra samarbeidet samtidig som de ønsket lykke til med videreføringen av festivalen.

Faksimile fra Haugesunds Avis.

Til Haugesunds Avis har Dybdahl forklart at festivalen har gått med underskudd i flere år.

– Det som har skjedd er at publikum har sviktet festivalen. Det er for få inntekter i forhold til utgifter. Vi kan legge ned hele festivalen, eller velge å justere den til et nivå som passer, sa Dybdahl til avisen 13. februar.

Da opplyste han også at festivalen i flere år har gått med mindre underskudd, men at det i fjor endte på et underskudd på mellom 150.000 og 200.000 kroner.

-Vi kan ikke ha mange store navn. Jeg kan tenke meg det holder med et profilert artistnavn, og ellers bygge programmet opp rundt lokale navn. Vi må bruke det vi har her i Haugesund på alle områder, sa Dybdahl til avisen da, og mente man måtte erkjenne at festivalen er for «menigheten».

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.