3. desember 2023
AnmeldelserKonsertNyheter

God trøkk fra The Pineapple Thief

Last Updated on: 7th mars 2019, 10:44 pm

Onsdag gjestet TPT (som de er kjent som blant venner) Oslo for første gang på ti år. Og andre gang totalt (har jeg fra sikre kilder). Den gangen fant seansen visstnok sted på John Dee, og ble frekventert av 16 betalende og en cocker spaniel. Spanielen ble visstnok utvist etter å ha bitt Soord i leggen under slidegitarsoloen.

[dropcap]D[/dropcap]enne gangen ble vi spart for slike situasjoner. Scenen på Rockefeller er høy nok til at man minst ville måtte være Grand Danois for å kunne bykse opp. Dessuten gjelder båndtvangen fremdeles.

Oppvarmingsbandet het ORk og bestod av folk fra Porcupine Tree, King Crimson og… Mr. Mister! Hadde aldri lyttet til dem før, men dette fristet til et skikkelig dypdykk. LP (den siste) og t-skjorte ligger i undertegnedes tote-bag.

The Pineapple Thief  har jeg kun opplevd live en gang før, på en festival i England for fire-fem år siden (ingen höidare ifølge de som har sett dem oftere enn meg). På plate har jeg alltid funnet dem litt uengasjerende. OK bakgrunnsmusikk liksom.

Gleden er derfor stor over å kunne slå fast at live har de et trøkk som de ikke er i nærheten av på studioinnspillingene (de jeg har hørt i hvert fall). Låttitler og lignende skal jeg ikke komme inn på da jeg ikke har fordypet meg så mye i bandets katalog, men jeg kjente igjen mange av melodiene. Jeg har faktisk bandets tre siste skiver, og en eldre. Og låtene er jo jevnt over bra. En flott konsert av et band jeg ikke har et veldig sterkt forhold til.

Foto: Dag Rpssing. Brukt med tillatelse.

Og dette klarte de uten hjelp fra Solskjær!

Her om dagen skrev jeg jo en anmeldelse for Prognytt av lørdagens gratiskonsert i regi av Karisma Records på Uhørt, og nevnte i forbindelse med Oaks konsert at de kanskje burde jobbe litt med presentasjonen. Håper noen fra Oak (helst alle) var til stede onsdag kveld.

TPT er et band med mange stilmessige fellestrekk med Oak, og de kjørte et avslappet show der medlemmene fleipet gemyttelig med hverandre. Jeg innser selvfølgelig at TPT er heltidsmusikere som har en helt annen mulighet til å drille inn en slik opptreden enn hva Oak har. Men håper de noterte seg noen punkter bak øret hvis de var der. Jeg så manageren deres der i det minste.

Facebook Comments