5. desember 2023
Nyheter

Ny musikk fra Glutton

Last Updated on: 15th mars 2019, 02:59 pm

Det er en stund siden Glutton har gitt lyd fra seg på plate. Men til uka slipper bandet en ny singel, og i juni kommer deres tredje album ut på Apollon Records. Albumet har fått tittelen “Eating Music”.

[dropcap]B[/dropcap]andet er siden forrige skive blitt redusert til en trio, og første smakebit blir tilgjengelig digitalt onsdag 20. mars.

-Vi har blitt trio siden sist og har tatt bandet i en litt annen retning, sier Jonas Eide Hollund til Prognytt. Sammen med  Ola Mile Bruland og Eirik Ørevik Aadland utgjør han nå den fulle besetningen.

Hollund mener den nye besetningen også har tatt bandet i en litt annen retning og peker på singelen “Pinhole”. Bandet beskriver låta som en hybrid av art-pop og progrock.

Singelen beskrives som en atmosfærisk, utforskende låt bygget på kjærlighet til improvisasjon og lek med lydbilder fra 70-tallet og moderne popmusikk.

Glutton anno 2019. Foto: Ryan Rodrick Beiler.

Den begynner rolig og bygger seg etter hvert opp en låt med et svært fyldig lydbilde som falt i smak hos Prognytt.

Selv om bandet har blitt redusert til en trio, så betyr ikke det at det låter spinkelt av den grunn. Ikke minst byr bandet på en rekke gjestemusikere.

Med full brasseksjon, strykearrangement fra Kari Rønnekleiv og Ole-Henrik Moe (Motorpsycho, Ulver, Sunn O))), Omnichord og samplere fra Thomas Meidell (The Samuel Jackson Five, Mt. Melodie, S.L.Y.C) og synther og perkusjon fra Trond Gjellum (Panzerpappa, Suburban Savages), bidrar til å gjøre resultatet både spennende og utrykksfullt.

Det blir forhåpentligvis like spennende å ta imot albumet når den tid kommer! Og se om vi blir musikalsk mettet…

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.