28. november 2023
AnmeldelserKonsert

Vitale veteraner på Røverstaden

Last Updated on: 18th mars 2019, 10:55 am

Lørdag kveld sto to norske veteranband, Aunt Mary og Høst, på Røverstadens scene. Røverstaden er, som de fleste interesserte vel nå har fått med seg, de gamle lokalene til de legendariske klubbene Club 7 og Sardines.

[dropcap]U[/dropcap]ndertegnede fikk ikke lov til å frekventere førstnevnte av moren sin (hasj, må vite!), men sistnevnte ble besøkt en gang eller to. Uten å ha gravd meg veldig dypt ned i historikken regner jeg med at begge kveldens band har spilt her under stedets storhetstid på syttitallet.

«Krisa» rocker Røverstaden. Foto: Dag Rossing

Dagens Aunt Mary teller et originalmedlem, Bjørn «Krisa» Kristiansen på gitar, men det er en dyktig gjeng han har samlet rundt seg. Den nye vokalisten, Morten Fredheim, var vel neppe påtenkt da bandets syttitalls-LPer ble spilt inn, men viste seg å være svært egnet frontmann.

Det er neppe mange band i historien som har åpnet en konsert med en låt som kun kom på b-siden til en singel (Lurer på om Marillion gjorde det med «Grendel» ved en eller to anledninger), men tantene gikk sterkt ut med «Stop Your Wishful Thinking», b-siden til hitsingelen «Jimi, Janis…».

Dernest fulgte «Slave Parade» fra bandets forholdsvis nye fjerdeskive «New Dawn». Gammelt og nytt i skjønn forening! Alle som setter pris på klassisk rock i Deep Purple tradisjonen med hammondorgel og en sterk leadgitarist, som behersker improvisasjonens kunst, koste seg i kveld.

Opprinnelig delte vel flere av bandets medlemmer på leadvokalen, og «Krisa» sang også tre-fire låter i kveld. Mot slutten fikk vi en flott «Dovregubbens Hall» som svingte som et lite helvete. «G-Flat Road» inneholdt soli fra de fleste medlemmer, men ble aldri kjedelig av den grunn, og da «Jimi Janis & Brian» fikk avslutte hadde vi vært vitne til en maktdemonstrasjon som skulle bli utfordrende for Høst å følge opp.

Så da måtte Høst selvfølgelig bli et antiklimaks? Vel, ikke direkte. Høst er Høst, og vokalist Geir Jahren er en frontmann og en halv. Han trakk tilogmed kaniner opp av hatten mot slutten av konserten.

Høst på Røverstaden. Foto: Dag Rossing.

Bandet spilte fortreffelig og. I motsetning til Aunt Mary, så stilte også Høst med hele originalbesetningen fra start. Alt fra debutalbumet «På Sterke Vinger» ble framført. Og bassist Bernt Bodal, som og har spilt for Aunt Mary i senere år, hadde skiftet t-skjorte siden tantenes sett, så da er det tvilsomt om noen kjente ham igjen.

Jeg gir ikke terningkast etter denne kvelden. For å yte Aunt Mary rettferdighet måtte jeg ha hatt en terning som gikk til sju. Lett årets beste konsert som undertegnede har overvært – og det har blitt noen siden nyttår. Høst bekreftet bare det jeg allerede visste: at de er et førsteklasses liveband!

Facebook Comments