3. desember 2023
FestivalNyheterVideo

Imponerende dokumentar om Haugalandfestivalen

Last Updated on: 19th mars 2019, 10:26 am

Portugisiske João Filipe har vært en trofast gjest og fan av Haugaland prog- og rockfestival i flere år. Nå kommer en dokumentarfilm han har laget fra fjorårets festival, som ble den siste som Haugaland progklubb var med som arrangør.

[dropcap]F[/dropcap]ilmen har fått tittelen “A Place In Between” og João Filipe, som har filmet og regissert, og som selv er videoblogger og musiker, skriver på sin egen Facebook-side at hensikten med dokumentaren er å utforske sammenhengen og forbiundelsen mellom progband og publikummet som deler kjærligheten og entusiasmen for musikken deres, samt stedet hvor det hele foregår.

“Denne viser og forteller vårt enorme engasjement og dugnadsånd i en festival som har vart i fem år. Det er både vemodig, men også en fin måte å avslutte vår del i festivalen på. Les ordene våre og nyt stemningen i videoen. Det har vært en spennende reise”, skriver Knut R. Apeland fra progklubben på Facebook i anledning videoen.

Dokumentaren har blitt en imponerende produksjon, og åpner til og med med et sitat fra Ivar Aasen!

Både arrangører og artister blir intervjuet i dokumentaren, som også viser kutt fra flere av bandene. Det har blitt en velregissert og interessant film som kan stå som en velfortjent hyllest til entusiastene bak festivalen.

Festivalen fortsetter også til høsten, men som vi tidligere har skrevet har Haugaland progklubb trukket seg fra samarbeidet med Høvleriet, som fortsetter på egen hånd.

Se dokumentaren under, det er 14 gode minutter!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.