6. desember 2023
AnmeldelserNyheter

Rhys Marsh: October After All (Karisma Records, 2019)

Last Updated on: 26th mars 2019, 10:38 am

Rhys Marsh tør vel være et navn mange progelskere kjenner til fra ikke minst The Autumn Ghost, men også som medlem av bandene Kaukasus og Mandala. Nå er han ute med sin tredje soloskive, som har fått navnet “October After All”.

Rhys Marsh

[dropcap]P[/dropcap]lateselskapet beskriver musikken til Marsh som atmosfærisk progressiv rock med elementer både fra jazz og alternativ rock, og det er en beskrivelse undertegnede stort sett kan være enig i.

Plata er ganske så variert, men holder seg stort sett til et noe mørkt og atmosfærisk landskap i en musikkstil som jeg vel vil si holder seg mer til artrock-landskapet enn prog. Lydbildet er noe avdempet med ganske så “myke” trommer, kunne ønsket meg kanskje litt mer snert i skarpen for å få litt mer kontrast.

Minner meg forøvrig om at jeg må gå til innkjøp av en sånn “Big Fat Snare Drum”-greie for å legge på skarpen, for det låter umiskjennelig 70-talls av dette.

På mange måter beveger denne plata seg i litt Gazpacho og Oak-landskap, men heller litt mer mot alternativ rock enkelte ganger enn ren artrock. Og Marsh klarer å skape mer bevegelse og variasjon i sin musikk enn de foranvente. Ikke mye dog…  Totalt blir det nemlig en ganske rolig skive, siden det meste går i et veldig rolig og mykt tempo.

Vokalarrangementene og harmoniene er uten unntak nydelige, og med litt innslag av både saksofon og trompet så kommer det litt uvante kontraster innimellom, selv om disse også tones noe ned.

Totalinntrykket er at man sitter igjen med en veldig behagelig lytteropplevelse, men samtidig blir det kanskje litt for behagelig? Jeg spiller gjerne denne skiva om og om igjen, men samtidig klarer jeg egentlig ikke å skille ut låtene fra hverandre, det går mye i det samme, kanskje med unntak av “The Summer Days” – som begynner i et ganske raskt tempo, men som også tones ned etter hvert.

Litt mer variasjon kunne jeg også denne gangen ønsket meg, men samtidig er alle låtene jevnt over veldig gode, slik at jeg egentlig ikke er helt misfornøyd heller. Å dra ut noen favorittspor blir vanskelig, siden det er helheten som fascinerer meg.

Verdt å nevne er at Rhys Marsh selv står for samtlige instrumenter på skiva, bortsett fra de allerede nevnte blåseinstrumentene og at han selvsagt har produsert og mikset skiva selv. Han hadde opprinnelig ment å ha 22 låter på dette albumet, de som ikke kom med kan lastes ned gratis fra hjemmesidene til Karisma.

Rhys Marsh: October After All, Karisma Records 2019. Utgitt 22. februar.

 

Har du hørt skiva selv kan du gi din egen karakter under bildet!

 

Facebook Comments
  • Karakter
3.8

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.