21. februar 2024
KonsertNyheter

Snart klart for Riverside-konsert

Last Updated on: 28th mars 2019, 05:31 pm

Lørdag står polske Riverside på scenen på Cosmopolite i Oslo. Forrige gang bandet gjestet Oslo spilte de for et utsolgt hus på John Dee. Cosmopolite har noe større kapasitet, men det er ikke for sent å kjøpe billetter og fylle opp også lokalet på Thorshov!

[dropcap]B[/dropcap]andet, som nå er redusert til en trio etter at gitaristen og grunnleggeren Piotr Grudzinski døde uventet og brått av hjertesvikt i 2016, har eksistert siden 2001 og har spilt i Norge flere ganger.

I fjor spilte de for et utsolgt hus på John Dee. Det var første gang de spilte i Norge som trio.

Albumet “Wasteland” kom ut i slutten av september i fjor og fikk stort sett gode kritikker. Det er det første nye albumet til bandet etter Grudzinskis død. Albumet ble kåret til det beste internasjonale albumet i 2018 av våre lesere.

Som oppvarming for polakkene kommer nederlandske Lesoir – et art rock-band som er inspirert av artister som Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson og The Gathering.

Bandet ble etablert i 2010 og har fire album under beltet. Det siste “Latitude”, kom i 2017.

Billetter til lørdagens konsert får du kjøpt her. Lytt også til et par smakebiter fra bandene under.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.