17. april 2024
AnmeldelserNyheter

Fervent Mind: Tranquilize (Karisma Records, 2019)

Last Updated on: 29th mars 2019, 04:34 pm

Fervent Mind er et band som har begynt å gjøre seg kjent blant progfansen etter en rekke energiske liveopptredender. Akkurat nå er de i gang med en liten turne for å feire utgivelsen av sitt debutalbum – “Tranquilize”. Debutalbumet kom ut 22. mars.

[dropcap]F[/dropcap]ervent Mind blander, som så mange band før dem, elementer fra flere forskjellige musikkarter, hvis man absolutt skal sette ting i bås. Her er det absolutt progelementer til stede, men også jazz og popaktige elementer samt visse tyngre passasjer som godt kunne fått betegnelsen metal bak seg.

Undertegnede har dessverre aldri fått dette bandet med seg live, men tilbakemeldingene jeg har lest tyder på at de er en opplevelse på scenen, med spilleglede og rå energi.

Noe av dette kan også anes på plata, mens vokalen oppleves som en kontrast når bandet virkelig pøser på.

Live Sollieds noe drømmende, myke, lyse vokale tilnærming kunne kanskje noen ganger hatt mer trøkk, men stort sett fungerer hennes måte å synge på veldig godt sammen med bandets lydbilde.

Og stemmen hennes er flott!

Åpningskuttet  “A Series Of Fragments” er nettopp det tittelen antyder, med et slags vokalt lappeteppe, som fungerer som en innledning til de øvrige låtene.

Også her er det mange variasjoner, noen kutt er mer ambiente lydbilder enn egentlige låter, mye er rolig, men avsluttes gjerne med mer øs ettersom de gjerne bygger seg opp fra en rolig begynnelse til en mer rockete vri og avslutning.

Første del av “Disappearing Into the Masses” har noen tekstlinjer som treffer meg midt i magen ettersom de egentlig veldig godt beskriver mine egne ungdomsskoleår… Dette er kanskje ett av de sterkeste sporene på skiva, som begynner pent og pyntelig som en slags halvakustisk visepoplåt før det begynner å ta av. Mektig!

Det holder kanskje ikke helt ut, men dette er likevel sterk debut. For meg fungerer “Torrid” og “All Sounds Muted” best sammen med “Disappearing Into the Masses” part 1 og 2.

Bandet består av Live Sollid på vokal og effekter, Simen Skrebergene på gitar, Martin Sandvik Gjerde på keyboards, Martin Skrebergene på bass og Henrik Håland på trommer.

Fervent Mind: Tranquilize (Karisma Records, 2019) Slippdato: 22. mars

Har du hørt plata? Da kan du gi din egen karakter under!

 

 

 

 

Facebook Comments
  • Karakter
4.2
Sending
User Review
3.5 (2 votes)

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.