Prognytt

Ingen Spellemannspris til Amgala Temple

Per-Helge Berg 30. mars 2019 Nyheter

Oslo-trioen Amgala Temple var nominert til Spellemannspris i åpen klasse i år, men nådde ikke opp. Prisen gikk til Geir Sundstøl for albumet  “Brødløs”.

Proginteresserte har sannsynligvis fått med seg bandets debut fra i fjor, albumet “Invisible Airships” som kan beskrives som en miks av både jazz, bluesrock, spacerock, fusion og psykedelisk rock, og bandet ble altså i det minste nominert til Spellemannsprisen, noe som i moderne tider ikke akkurat er vanlig kost.

I åpen klasse var forøvrig også Harpreet Bansai med “Samaya” og Anja Garbarek med “The Road Is Just A Surface” nominert.

I klassen for metal vant forøvrig Obliteration med albumet “Cenotaph Obscure”.

Prog har forøvrig aldri hatt en egen klasse i Spellemannsprisen, heller ikke under den gyldne perioden på 70-tallet.

Første del av Spellemannsprisen gikk kun på nett-TV, og der ble blant annet prisene for åpen klasse og metal presentert. Resten av prisutdelingen blir presentert live på NRK.

 

Facebook Comments

Like this Article? Share it!

About The Author

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.

Comments are closed.