5. desember 2023
Konsert

Franck Carducci & Co skal rocke Belleville i kveld

En av Prognytts franske favoritter er nå bare timer unna en ny konsert på norsk jord. På Belleville står både The Windmill og Gabriel Agudo (kjent fra blant annet In Continuum) før rosinen i pølsa – Francj Carducci Band – entrer scenen på Belleville i kveld.

[dropcap]H[/dropcap]ar du ikke skaffet deg billett ennå, bær du for sikkerhets skyld kjøpe på forhånd. Belleville er ikke store salen, så den burde ble fylt opp bra i kveld.

Det er ikke ofte man får tre band på scenen i løpet av en vanlig konsert, og alle får også mer tid på scenen enn vanlig.

Derfor åpner dørene allerede klokken 17 i ettermiddag og første artist entrer scenen allerede klokken 18.00. Det er kanskje noe dristig av arrangørene, men på den annen side er det jo tross alt lørdag.

Erik Borgen i The Windmill håper å se akkurat DEG på Belleville i kveld! Foto: Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

Første artist ut er Gabriel (Agudo) som vel skal kjøre et akustisk sett som oppvarming til de to hovedbandene. Beklager å nedgradere Gabriel på denne måten, men for undetegnede er rosinen i pølsa de to neste på scenen… Det betyr ikke at Gabriel ikke er verdt å høre på, og ut i fra tilbakemeldinger vi har fått med oss på nett, så kan denne akustiske oppvarmingen blie en svært hyggelig opplevelse.

The Windmill har virkelig fått revi seilene etter utgivelsen av sin tredje skive i fjor senhøstes. En unison positiv mottagelse av skiva på internasjonal basis har ført til at bandet både skal spille på legendariske Night Of The Prog, på Summer End og ikke minst på debuten til Stena Sagas prog-cruise.

Mary Renaud i Franck Carducci Band. Hun alene er verdt billetten!

Det blir nok mest fra den nyeste skiva, og forhåpentligvis et par klassikere fra de to forrige.

Franck Carducci Band har også opptreden på Loreley i porteføljen, noe som førte til arbeidet med å få franskmennene (og den ene kvinnen) til låven i fjor. Der slo de pusten fra de fleste med to flotte og energiske konserter både fredag og lørdag.

Nå står de på en vanlig scene i Norge for første gang – og dette er et band som absolutt må oppleves! Et energisk sceneshow og høy musikalitet parret med et knippe gode låter som lener seg tungt på classic rock og symfonisk rock fra 70-tallet.

Alt borger for nok en musikalsk festaften på Belleville i kveld!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.