3. desember 2023
KonsertNyheter

Saga kommer tilbake til Europa – med ny bassist

Last Updated on: 5th juni 2019, 10:12 am

Det har vel lenge vært en ikke så godt bevart hemmelighet, men nå er det i alle fall helt offisielt: Canadiske Saga rører på seg igjen for alvor, og kommer til Europa både i høst og neste år. Bandet stiller imidlertid fortsatt uten originalbassist Jim Crichton.

[dropcap]B[/dropcap]andet har gjort noen sporadiske opptredener etter at de offisielt ga seg i 2017, blant annet lokalt i Canada og på Cruise To The Edge, men nå er det klart at det blir en Europaturne våren 2020. Flere datoer i år er også allerede spikret, hovedsaklig i Tyskland.

I vår spilte de en rekke steder i hjemlandet Canada, og i august spiller de flere steder i Tyskland før de returnerer tilbake til USA og spiller på Progstock-festivalen i New Jersey.

Bandet opplyser selv på sin Facebookside at de kommer til Europa igjen neste år. De oppgir selv ingen steder, land eller datoer, men billetter til en konsert på Boerderij Cultuurpodium i Zoetermeer i Nederland 13. mars neste år er allerede lagt ut til salg.

Konserten i Oslo 26. november i 2017 var utsolgt, så kanskje er det håp om en gjenvisitt? I alle fall til Skandinavia?

Bassist Jim Crichton har altså gitt seg, men resten av bandet, inkludert trommis Mike Thorne, er med. Som erstatter på bass og keyboards fikk bandet allerede i august 2018 canadieren Dusty Chesterfield. Han begynner dermed å bli varm i trøya, men blir, såvidt vi har fått med oss, med for første gang til Europa.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.