3. desember 2023
FestivalNyheter

Alt klart for Close To The Rain igjen

Pinsen i år kommer nok til å bli tilbragt i Bergen av en god del progfans. Den tredje utgaven av Close To The Rain-festivalen starter nemlig i kveld.

[dropcap]E[/dropcap]ttersom Garage nå er historie, vil festivalen for første gang gå av stabelen i Bergens storstue USF Verftet.

Totalt vil åtte band stå på scenen under festivalen, med Leprous og Airbag som de to største norske bandene. Legendariske Soft Machine fra Storbritannia spiller også på årets festival.

Fredagen starter med Swifan Eolh & the Mudra Choir – som platedebuterte tidligere i år, og som blander en god dose psykedelisk rock sammen med både jazz og prog. Fra Island kommer Lucy in Blue, som også spiller psykedelisk rock og nylig ga ut sitt andre album. Bandet gjør sin første konsert i Norge på festivalen.

Deretter er det Oak som står på scenen med sitt mer melankolske neoprog-uttrykk, før det avsluttes med tøffere tak med Leprous fra Notodden/Oslo – kanskje et av landets beste band i den mer tyngre delen av prog og metal.

På lørdag er legendariske Soft Machine fra Storbritannia som er headlinere, selv om de ikke er siste band ut. Det skal ikke stikkes under stol at disse veteranene begynner å komme opp i en relativt høy alder, og det er kanskje grunnen til at de går på allerede som første band på hovedprogrammet klokka 19.

Før det har imidlertid Lucy In Blue og Guranfoe holde på i feriekolonien fra klokka 16 for de som er tidlig ute.

The Windmill

Etter Soft Machine blir det en norsk helaften på festivalen, der Panzerpappa (kom med ny skive i mai) som feirer 20-års-jubileum i år, The Windmill og Airbag spiller som perler på en snor.

Alt er med andre ord duket for to flotte festivaldager i Bergen!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.