9. desember 2023
FestivalNyheter

Sky Architect kommer til We Låve Rock

Last Updated on: 19th juni 2019, 10:50 pm

Nederland er godt representert i neste års utgave av We Låve Rock. Fra før av er Lesoir bekreftet og onsdag kveld kom nyheten om at også Sky Architect tar turen til Hurum neste år. Bandet har foreløpig fire skiver bak seg.

[dropcap]D[/dropcap]et siste albumet kom i 2017 og samtlige utgivelser har blitt godt mottatt av progpublikummet. Bandet startet egentlig opp som en instrumentaltrio, men ble etterhvert utvidet med vokalist også.

Bandet henter inspirasjon fra prognestorer som Gentle Giant, King Crimson og Camel og beveger seg innom både den tyngre delen av symfonisk progrock (særlig i de tidligste utgivelsene) til mer atmosfærisk musikk med inspirasjon fra jazzen. Bandet har utviklet seg fra album til album og er ikke redde for å eksperimentere og gå nye veier.

Bandet fra havnebyen Rotterdam ga ut sin debutskive i 2010 – “Excavations Of The Mind” og fulgte opp med “A Dying Man’s Hymn” året etter. I 2013 kom “A Billion Years Of Solitude” og i 2017 “Nomad”.

Bandet består av Wabe Wieringa på gitar, Rik van Honk på keyboards, Chistiaan Bruin på trommer, Tom Luchies på vokal og gitar og Guus van Mierlo på bass.,

Dette kan absolutt bli et spennende innslag på festivalen i Hurum.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.