5. desember 2023
Nyheter

Slutt for Gentle Knife

Etter tidligere å ha offentligjort at bandet tar en pause, kommer nå den triste nyheten om at progkollektivet Gentle Knife avslutter for godt.

[dropcap]D[/dropcap]ermed er det altfor tidlig slutt for et av de mer spennende nye bandene innen norsk prog de siste årene.

Bandet har selv lagt ut informasjon om at de oppløses på sin Facebook-side.

Der heter det blant annet følgende:

Gentle Knife på We Låve Rock i mai 2017. Foto: Per-Helge Berg

“Etter fem års aktivitet, to kritikerroste album, ti konserter i inn- og utland, og deltakelse på flere samleplater, har vi i Gentle Knife besluttet å avvikle bandet. Vi har mye ugjort, men 11 travle mennesker med mange jern i ilden har etter et knapt års pause erkjent at det musikalske kollektivet ikke lenger kan opprettholde aktiviteten.”

Videre takker bandet alle som har fulgt dem opp gjennom årene:

“Tusen takk til alle og enhver som lyttet, støttet, hjalp, fulgte og løftet oss, og alle vi har hatt gleden av å få samarbeide med og møte gjennom disse fem årene. Det har vært en morsom og givende reise. Flere av oss er aktive i andre prosjekter – følg oss gjerne der vi er.”

Bandet opplyser også at bandets to utgivelser fortsatt vil være til salgs gjennom flere distributører og på strømmetjenester. Merchandise vil være til salgs på bandets egen nettside inntil lageret er tomt.

Bandet holdt en rekke gnistrende konserter på blant annet We Låve Rock, Progbotn, på Gamla i Oslo og ikke minst toppet de det hele med sin opptreden på Night Of The Prog-festivalen på Loreley i Tyskland i fjor sommer. Et tegn på at de også var i ferd med å oppnå internasjonal anerkjennelse.

Gentle Knife på Loreley i fjor sommer – ved tre av dem. Foto: ©Gerianne Brenters. Brukt med tillatelse/Used with permission.

Med så mange talentfulle musikere i rekkene ville det overraske Prognytt mye om vi ikke kommer til å høre mer fra flere av musikerne i forbindelse med andre prosjekter.

Vi takker for følget og alle de gode musikkopplevelsene vi fikk fra bandet, både på plate og live!

Gentle Knife- alle elleve! Foto: Alexander Westrum. Brukt med tillatelse.
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.