28. november 2023
AnmeldelserKonsertNyheter

The Windmill bestod generalprøven

Last Updated on: 4th juli 2019, 03:34 pm

Fredag før St. Hans tok The Windmill en generalprøve på hjemmebane. På Privaten i Holmsbu presenterte bandet det som sannsynligvis blir settlisten for opptredenen på Lorely-festivalen og i Wales i sommer og til høsten.

[dropcap]N[/dropcap]å kan det vel hende at spilletiden på de to festivalene, Night Of The Prog og Summer’s End, ikke blir nok til å komme gjennom hele låtlisten som bandet presenterte i løpet av to timer, men godt var det uansett å kunne bivåne bandet live i en full konsert, og ikke i en tapning der flere av bandets godbiter måtte kuttes.

The Windmill. Foto: Malcolm Bernhard/Bernhardfoto.com. Brukt med tillatelse.

Riktignok kunne man høre noen endringer her og der på de eldste låtene, men bortsett fra det som kan settes i kategorien rene feil, så virket det som om de hadde foretatt litt justeringer her og der. Uten unntak kledte det låtene.

Når man har hørt låtene såpass ofte, så skjerper man ørene litt ekstra når det dukker noe opp som man ikke er vant til å høre. Det kan jo være innbilning og tilfeldigheter, men for eksempel i «The Masque» mente jeg blant annet å høre noen endringer i bassløpet på noen partier.

Bandet framsto ganske så mer samspilte nå enn for noen konserter siden, men det gjenstår nok samtidig endel finpuss. Loreley-opptredenen nærmer seg med stormskritt, og det skal bli morsomt å bivåne bandet på en slik klassisk scene.

Bandet holdt forøvrig en liten opptreden på en festival på Verksøya ved Svelvik helgen etter, men den fikk ikke Prognytt med seg.

Karakter:

 

 

Beklager forøvrig at denne anmeldelsen kom såpass sent, mye å gjøre betyr at vi nok er endel på etterskudd med mye…og nå kommer sommerferien, så vi får rydde opp i bunken av halvferdige saker og peise dem ut i løpet av de nærmeste dagene…

The Windmill. Foto: Malcolm Bernhard/Bernhardfoto.com. Brukt med tillatelse.
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.